Acțiunile Poliției Române au dus la creșterea cu 20% a exporturilor fiscalizate în morărit şi panificaţie

Acțiunile Poliției Române au dus la creșterea cu 20% a exporturilor fiscalizate în morărit şi panificaţie
În urma acţiunilor pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul morăritului şi panificaţiei din 2014, Poliţia Română a întocmit peste 1.900 de dosare penale. Au fost aplicate peste 58.500 de sancţiuni contravenţionale și bunuri în valoare de aproape 31.000.000 de lei au fost indisponibilizate.

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, poliţiştii au continuat controale demarate, la nivel naţional, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul panificaţiei.Poliţia Română a întocmit 1.903 dosare penale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale dar și privind dreptul de autor şi drepturile conexe. În cadrul dosarelor penale sunt bănuite 1.106 persoane. Au fost confiscate bunuri în valoare de 30.925.502 de lei, aceeaşi măsură a fost luată si pentru 71 de mijloace de transport în valoare de 1.066.450 de lei.

Poliţiştii au acţionat în microfiltre pentru a verifica legalitatea documentelor şi a mărfurilor transportate. Documentele însoţitoare de transport ale mărfurilor au fost scanate, datele obţinute au fost transmise poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice care au verificat  societăţile implicate în circuitul comercial.

Acţiunile Poliţiei Române, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, au avut ca efect reducerea evaziunii fiscale în domeniul morăritului şi panificaţiei cu 20% față de aceasta perioadă a anului trecut, conform datelor Patronatului Român de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase - ROMPAN.

 

Comenteaza