ACI Cluj a bătut palma cu marii dezvoltatori de parcuri logistice

ACI Cluj a bătut palma cu marii dezvoltatori de parcuri logistice

Antrepriza de Construcții și Instalații (ACI) a încheiat acorduri cu dezvoltatorii de parcuri logistice CTP și WDP pentru implicarea în viitoare proiecte - cu primul pentru un depozit la Sibiu.

Directorul companiei clujene Cristian Chindea, consideră că anul următor va fi mai dificil pentru sectorul construcţiilor, însă există şi oportunităţi pe care aceasta ar putea să le valorifice dacă statul ar începe să investească masiv în infrastructură.

“Situaţia este incertă şi e posibil să asistăm la o scădere faţă de 2020, ţinând cont că anul acesta s-a creat o inerţie bazată pe proiecte începute în 2019. Totuşi, o zonă în care România poate să progreseze este partea de infrastructură, iar statul ar trebui să înceapă să investească masiv.

Fără susţinerea statului şi fără un plan stategic nu cred că putem să vorbim despre creşteri în acest sector, nici despre noi proiecte ale investitorilor străini în România”, a spus directorul ACI, în cadrul videoconferinţei „Construcţiile industriale”.

El susține că statul trebuie să dea drumul la investiţii şi pentru a putea menţine în ţară specialiştii pe care îi mai avem în momentul de faţă, altfel riscă să fie absorbiţi de piaţa externă. “Suntem un antreprenor general în construcţii, iar partea industrială reprezintă 20% din ceea ce realizăm.

În 2020, acest segment a avut o uşoară scădere şi datorită faptului că s-au redirecţionat lucrări spre alte segmente precum construcţiile civile. Pe viitor ne-am propus să accentuăm dezvoltarea acestui segment. În portofoliu am adăugat CTP şi WDP, cu care nu am mai lucrat până acum.

Suntem în negocieri cu CTP pentru un depozit la Sibiu. Vrem să facem mai multe investiţii în cele două fabrici pe care le deţinem. Sperăm ca în 2021 să avem o creştere de până la 30% a materialelor speciale pentru construcţiile industriale produse în cele două fabrici”.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza