Absolvent de științe politice la Cluj, propus ca vicepreședinte al ANAF

Absolvent de științe politice la Cluj, propus ca vicepreședinte al ANAF

Managerul companiei Greenwald Consulting, Emil Sămărtinean, absolvent al Facultății de Științe Politice din Cluj-Napoca, a fost propus pentru funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).  

Propunerea vine din partea Uniunii Salvați România, al cărui membru este, conform Economedia. „Competențele pe care le am sunt manageriale, operaționale și pot să exercit cu responsabilitate și eficiență funcția de vicepreședinte ANAF.

Anterior acestei propuneri nu am mai lucrat în cadrul vreunei instituții publice din România, însă personal m-am pregătit pentru a prelua tipul acesta de responsabilități guvernamentale, atât din punct de vedere politic, cât și profesional. Mandatul meu în ANAF este unul de reformă, digitalizare și transparentizare, realizând astfel premisele prin care instituția va fi mai aproape de contribuabili”, a spus Sămărtinean.

Acesta a obținut diploma de licență în științe politice la Cluj-Napoca în 2009. Ulterior, a urmat un masterat în administrarea afacerilor la Facultatea de Management la Academia de Studii Economice din București și a finalizat studiile doctorale la Facultatea de Relații Economice a ASE, fără susținerea publică a tezei.

El a intrat în piața muncii, în 2005, ca funcționar bancar la Banca Transilvania, unde a stat până în 2006. În 2008 a început să lucreze ca ospătar și organizator de evenimente la Hotelul Athenee Palace Hilton, până în 2011. În perioada 2011-2016 a fost agent de vânzări și customer support manager la Orange.

În perioada 2011-2013 a fost asistent universitar – doctorand la ASE, predând materii ca organizații internaționale, economie europeană, finanțe corporative. Acum e director general al Greenwald Consulting, după ce anterior a fost administrator al firmei și al companiei Smart Hightech Powerhouse.

În prezent, ANAF are un singur vicepreședinte. În 2019, fostul premier, Ludovic Orban, i-a demis pe toți cei patru vicepreședinți. După reorganizarea ANAF, numărul de vicepreședinți a scăzut de la 4 la 3. Posturi libere sunt cele de vicepreședinte pentru colectare și cel de vicepreședinte care coordonează vama.

Comenteaza