News alert Update Video Foto A luat foc Parcul Industrial Dej

A luat foc Parcul Industrial Dej
A luat foc Parcul Industrial Dej
A luat foc Parcul Industrial Dej
A luat foc Parcul Industrial Dej
A luat foc Parcul Industrial Dej

Fabrica de hârtie Pehart, din municipiul Dej, a luat foc joi după-amiază, flăcările fiind vizibile de la distanță.

Alarma la numărul unic de urgență 112 s-a dat în jurul orei 15:50, când flăcări uriașe au izbucnit pe geamurile fabricii, iar fumul negru și gros era vizibil încă din Drumul Național nr. 1C. La fața locului au intervenit pompierii dejeni cu mai multe autospeciale de stingere a incendiilor, conform Someșeanul.

Focul a izbucnit în zona unde se usucă hârtia şi s-a manifestat cu flăcări imense şi degajări mari de fum. Hala are aproape 10.000 mp. Nu au fost anunţate victime.

Arc Parc Industrial este primul parc industrial privat din județul Cluj și unul dintre cele mai puternice noduri industriale din nord-vestul României. Investitorii sunt atrași de forța de muncă ieftină și de competența parcului de a dezvolta rapid infrastructura.

“În cursul zilei de astăzi, la fabrica noastră din Dej a izbucnit un incendiu. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar personalul nostru a fost evacuat, urmând protocolul intern pentru astfel de incidente. Le mulțumim echipajelor de pompieri care au fost prezente la fața locului și au reușit să stingă incendiul.

Daunele sunt exclusiv de natură materială. Investigăm în continuare pentru a afla ce a declanșat incendiul. Aceasta este o situație specifică și avem procedurile potrivite pentru a evita producerea unor astfel de incidente pe viitor. Continuitatea business-ului nu a fost afectată”, au transmis reprezentanții fabricii Pehart.

Pompierii clujeni au intervenit câteva ore la fața locului. Au fost trimise trei autospeciale cu apă și spumă, care au fost suplimentate cu două autospeciale și o platformă pentru intervenții de la înălțimi. 

La fața locului a fost prezent și un echipaj SMURD, care a consultat șase persoane cu suspiciuni de intoxicație cu fum sau arsuri ușoare. Conform ISU Cluj, nici una dintre acestea nu a necesitat transport la spital sau investigații suplimentare.

Flăcările au fost stinse în jurul orei 17.30, pompierii rămânând să lucreze pentru desfacerea panourilor și stingerea focarelor mocnite.

UPDATE: "Focarele au fost lichidate în totalitate, forțele se retrag la bază. Au fost distruse mai multe utilaje și linii tehnologice din cinci încăperi și o porțiune din acoperișul halei, totalizând o suprafață de cca 3000mp. Rămân în supraveghere pompierii serviciului privat din cadrul obiectivului economic", au transmis reprezentanții ISU Cluj, joi seara. 

 

 

 

Comenteaza