A fost semnat contractul pentru proiectarea autostrăzii Brașov - Făgăraș

A fost semnat contractul pentru proiectarea autostrăzii Brașov - Făgăraș

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, transmite că a participat luni la semnarea contractului pentru proiectarea autostrăzii Brașov - Făgăraș, "o investiţie care fusese abandonată de peste 10 ani".

"Contract semnat pentru proiectarea autostrăzii Făgăraş-Braşov, o investiţie care fusese abandonată de peste 10 ani. În această dimineaţă (luni, n.r.) am luat parte la semnarea contractului dintre Compania de drumuri şi proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate şi proiectul tehnic de detaliu. Acest segment al autostrăzii A3 Transilvania, lung de 48 de km, a fost scos la licitaţie în această primăvară, după un deceniu în care a zăcut uitat. Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate. Traseul începe cu un nod rutier care face legătura la Codlea cu autostrada Ploieşti-Braşov şi se încheie în apropiere de Făgăraş, printr-un nod de mare viteză care face conexiunea cu autostrada Sibiu-Făgăraş. În plus, în zona municipiului Braşov, proiectantul va asigura legătura cu autostrada Braşov-Bacău", a scris Cătălin Drulă, luni, pe pagina sa de Facebook.

Conform ministrului, printre cele mai importante activităţi din cadrul contractului se numără realizarea unor studii şi analize de trafic, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, hidraulice, de identificare a proprietarilor şi a constrângerilor de pe traseu sau a utilităţilor intersectate.

"Vor fi obţinute toate avizele, acordurile şi autorizaţiile necesare. La fel ca A7 - Autostrada Moldovei, Făgăraş-Braşov va beneficia de o proiectare completă şi complexă, la cheie. Asta înseamnă că la finalizarea acestui contract se va licita direct execuţia lucrărilor (adică utilaje în teren din prima zi)", a adăugat Drulă.

Comenteaza