A fost descoperită o a patra scurgere de gaze pe conductele Nord Stream

A fost descoperită o a patra scurgere de gaze pe conductele Nord Stream

Garda de coastă suedeză a descoperit o a patra scurgere de gaz din conductele Nord Stream, a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei pentru cotidianul Svenska Dagbladet.

Uniunea Europeană suspectează că un act de sabotaj este probabil cauza scurgerilor recente din gazoductele Nord Stream 1 şi 2 şi a promis că va intensifica măsurile de protecţie a infrastructurii sale energetice în urma acestor incidente.

''Două dintre aceste patru scurgeri sunt în zona economică exclusivă a Suediei'', a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de coastă suedeze, Jenny Larsson. Celelalte două scurgeri au fost semnalate în zona economică exclusivă a Danemarcei.

Cea de-a patra scurgere s-a produs în gazoductul Nord Stream 2, în apropiere de o gaură mai mare identificată în conducta Nord Stream 1, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Livrările de gaz prin conducta Nord Stream 1 au fost oprite de Rusia luna aceasta, iar noul gazoduct Nord Stream 2 nu a fost dat în exploatare în urma sancţiunilor europene impuse Rusiei după începerea agresiunii militare contra Ucrainei. Deşi scoase din funcţiune, cele două conducte au rămas pline cu gaz.

Comenteaza