A doua fabrică de reciclare a deșeurilor electrice la Cluj

A doua fabrică de reciclare a deșeurilor electrice la Cluj
Fabricile de reciclare de deșeuri electronice din Câmpia Turzii și Buzău au primit investiții de 11 milioane de euro

Green Group, cea mai mare companie de reciclare din România, și-a deschis a doua sa unitate la Câmpia Turzii și a anunțat că va beneficia de primul credit sindicalizat pentru dezvoltare sustenabilă din țara noastră pentru noi investiții și refinanțare.

GGR a semnat cu un grup de patru bănci: ING, Unicredit, Intesa Sanpaolo, OTP, marcând începutul implicării la scară largă a băncilor din România în susținerea economiei circulare locale. Suma tranzacției a fost de 66 de milioane de euro, menită să refinanțeze împrumuturile existente și să susțină noi proiecte de investiții și dezvoltare.

Noua linie de finanțare va stimula un model în acord cu aspirațiile Uniunii Europene care face trecerea către economia circulară și are impact major în combaterea schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Producția de fibre sintetice din 100% peturi reciclate scade amprenta de carbon cu 75% comparativ cu producția din petrol.

“Green Group este pionierul economiei circulare în România, reușind să treacă de la reciclare la upcycling. Asta înseamnă că dintr-o sticlă pet putem obține cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație fibră sintetică poliesterică de înaltă finețe. Folosim un model de economie regenerativă, reciclând anual 3 miliarde de sticle din plastic”, a declarat Constantin Damov, CEO al GGR.
“Sustenabilitatea devine din ce în ce mai importantă în mediul bancar; ne așteptăm ca în următoarele decenii business-ul sustenabil să devină normă. Semnarea primului credit sindicalizat sustenabil de pe piața locală reprezintă un pas ferm în direcția unei economii circulare”, a spus Mihaela Bîtu, director general ING Bank România.

VEZI Marea bătălie pentru deșeurile Clujului

Green Group este jucător pe piața europeană în tratarea și reciclarea deșeurilor de mase plastice tip pet, sticlă, DEEE, deșeuri de echipamente de iluminat uzate. Cu investiții de 170 milioane de euro și cu o capacitate instalată de reciclare și producție de 460.000 tone anual, contribuie la recuperarea materialelor valoroase provenite din deșeuri și la atingerea țintelor de reciclare ale României pentru deșeuri.

Principalele investiții realizate sunt GreenFiber Urziceni – fibră sintetică poliesterică (21 milioane euro), GreenTech Buzău – procesare peturi (13 milioane), GreenTech Lituania - procesare peturi (8 milioane), GreenTech Slovacia – procesare peturi (13 milioane), GreenWEEE Câmpia Turzii și Buzău (11 milioane) – reciclare DEEE.

Grupul mai cuprinde companiile GreenLamp Reciclare - reciclează deșeurile de echipamente de iluminat uzate; GreenGlass Recycling - fabrică de reciclare a sticlei; Total Waste Management - furnizor integrat de servicii de management al deșeurilor. Green Group este deținut de Abris Capital Partners, fond private equity pentru Europa Centrală și de Est, cu investiții de capital de 1,2 miliarde de euro.

Comenteaza