58 de străzi din Cluj au apă şi canalizare în cel mai scump proiect cu finanţare europeană din Cluj

58 de străzi din Cluj au apă şi canalizare în cel mai scump proiect cu finanţare europeană din Cluj
Aproape 60 de străzi şi zone din Cluj-Napoca au pentru prima dată reţele de apă şi canalizare, după finalizarea celui mai scump proiect cu finanţare europeană din istoria Clujului.

Este vorba de 58 de străzi, unde introducerea reţelelor a fost finanţată prin Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, în cadrul programului Operaţional Sectorial Mediu. Lucrările au costat peste 24 milioane de lei şi au început în primăvara anului 2010. "Sunt în special zone rezidenţiale apărute în ultimii ani", spune purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă "Someş", Lucian Croitoru. Astfel, au fost înfiinţaţi 35 de kilometri noi de reţele de apă, în Colonia Borhanci, Colonia Sopor şi Breaza, dar şi în  zona Făgetului, pe străzile Pomet, Romul Ladea şi Cantonului, dar şi pe drumul spre livada Palocsay. Alţi 20 de kilometri de reţele au fost introduse pe străzi unde reţelele existau, dar au fost extinse, este vorba de cartierul Europa, străzile Frunzişului, Fânaţelor, Drumul Făgetului, Vântului, Victor Papilian sau Eugen Ionescu.


Contractul a făcut parte din proiectul major de investiţii "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj", care costă în total aproape 200 de milioane de euro. 74% din sumă este asigurată cu titlu nerambursabil de Uniunea Europeană, în vreme ce restul este asigurat de Compania de Apă "Someş" printr-un împrumut bancar, dar şi de Guvern şi de Consiliul Judeţean.

Etichete
Comenteaza