3,5 milioane de euro pentru două centre de date la Cluj

3,5 milioane de euro pentru două centre de date la Cluj

Compania Telekom Romania a anunțat că a dat în funcțiune două centre de date la Cluj-Napoca, printr- o investiție de 3,5 milioane de euro, pentru oferirea de servicii de găzduire a datelor (HDC).

Cele două centre au o capacitate de găzduire de peste 300 de rack-uri. În urma inaugurării centrelor de la Cluj-Napoca, suprafața totală de data room-uri ocupate de cele opt HDC, localizate în trei orașe (București, Brașov și Cluj-Napoca), este de 2.000 mp.

Spațiul fizic din Cluj-Napoca este dimensionat și echipat conform standardelor internaționale TIA 942-Tier 3, Telekom Romania fiind primul furnizor din România care a început un astfel de proces de certificare.

Hosting-ul (găzduirea) le asigură beneficiarilor utilizarea partajată a unor facilităţi și infrastructura asociată, care pot fi folosite permanent, ocazional sau la cerere.

Telekom Romania a intrat pe piața din țara noastră din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și Cosmote. Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate.

Comenteaza