3.000 de lei/lună ca să trăiești decent în Cluj-Napoca! Culmea, orașul nu este cel mai scump din România. Ce părere ai despre acest TOP?

3.000 de lei/lună ca să trăiești decent în Cluj-Napoca! Culmea, orașul nu este cel mai scump din România. Ce părere ai despre acest TOP?
| Foto: Arhiva

Există un un top al orașelor din România, în ceea ce privește costul vietii. Contrar așteptărilor, cel mai scump oraș din România, ca nivel de trai, este Constanța. Cheltuielile depășesc 11.600 de lei pentru o familie, iar pentru o singură persoană cheltuielile se ridică la 3.300 de lei, scrie digi24.ro.

De exemplu, în Cluj,-Napoca, o familie cu patru membri are nevoie de peste 10.600 de lei pe lună, ca să trăiască decent. Asta înseamnă că de persoană suma este de peste 3.000 de lei pe lună.

Brașovul se situează imediat după, unde pentru o familie cu patru membri este nevoie de puțin peste 10.300 de lei pe lună pentru un trai decent, iar pentru un singur individ costurile se ridică la 2.900 de lei.

Costurile sunt asemănătoare cu cele din Timișoara, unde cheltuielile lunare pentru o familie sunt de peste 10.200 de lei, iar de persoană sunt de 2.900 de lei. La aceste costuri nu a fost inclusă plata chiriei.

În Iași, costurile lunare pentru o familie sunt de peste 9.900 de lei, iar cele per individ - de 2.800 de lei.

În Capitala, prețurile sunt asemănătoare cu cele din Cluj și Timișoara.

 

Comenteaza