2022 vine cu o explozii de prețuri în Cluj-Napoca. Cu cât va crește prețul locuințelor în noul an

2022 vine cu o explozii de prețuri în Cluj-Napoca. Cu cât va crește prețul locuințelor în noul an

Preţul locuinţelor din Cluj Napoca va continua să crească în acest nou an cu 20-25%.

“Pentru 2022 estimăm creşteri de peste 20% la locuinţele din Cluj Napoca. În 2019 am avut o evoluţie galopantă pe zona de preţuri la locuinţe. Atât în 2020, cât şi 2021 preţurile au fost pe un trend ascendent”, declara Cristian Şimon, fondator al companiei Şimon&Partners, unul din cei mai cunoscuţi brokeri imobiliari din Cluj Napoca, în cadrul emisiunii Polii de Business ai României, proiect video realizat de ZF în parteneriat cu Bucharest Real Estate Club.

Cluj Napoca este, după Bucureşti, în topul scumpirilor pe metru pătrat la locuinţe.

Dacă până în 2020 pe zona de rezidenţial proprietăţile erau achiziţionate pentru închiriere, adică pentru investiţii, în 2020 şi 2021 s-a schimbat procentul, acum 70% din locuinţe sunt cumpărate pentru locuire, potrivit fondatorului Şimon&Partners.

Sectorul rezidenţial din Cluj continu să atragă investiţii semnificative în proiecte noi.

2022 va atrage startul unor proiecte noi, precum proiectul Oxygen, care va cuprinde 300 de apartamente în faza 1 şi o galerie comercială  de 30.000 de metri.

Există şi dezvoltatori locali, Hexagon, cu peste 300 de apartamente, cei de la Liberty cu 170 de apartamente.

În prezent, locuinţele în zonele semicentrale spre cartiere se vând cu 1800-2000 de euro pe metru pătrat dar anul viitor preţul va creşte cu 20-25%, potrivit reprezentantului Şimon&Partners.

Cluj  este al doilea oraş din România care va avea metrou, proiectul major de infrastructură va injecta peste un miliard de euro în economie. Proiectul metroului din Cluj Napoca se află în faza elaborării planului urbanistic zonal şi a stabilirii indicatorilor tehnico economici, potrivit zf.ro.

Comenteaza