2.000 de clujeni vor lucra la Bosch VIDEO

2.000 de clujeni vor lucra la Bosch VIDEO
Un număr de 2.000 de clujeni vor lucra în fabrica de componente auto pe care compania germană Bosch o va deschide la Jucu. Investiţia se ridică la 77 de milioane de euro, iar contractul cu Consiliului Judeţean Cluj va fi semnat în 17 februarie. Producţia în fabrica de la Jucu va începe în al doilea semestru al acestui an.

Contractul cu firma germană pentru investiţia din parcul industrial Tetarom 3, a ajuns pe ultima sută de metri. În următoarele zece zile va avea loc semnarea documentelor.

"Compania Bosch a stabilit împreună cu Consiliul Judeţean şi cu Tetarom data de 17 februarie pentru semnarea contractului. Aşadar, dacă nu vor apărea evenimente importante acela va fi momentul din care discutăm despre un nou investitor important în judeţul nostru, care va crea câteva mii de locuri de muncă", spune preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Detalii din acest contract vor putea fi cunoscute publicului, în condiţiile în care până acum germanii nu au cerut ca documentul să fie confidenţial. Mai mult, după experienţa închiderii fabricii Nokia de la Jucu, Consiliul Judeţean va pune accent pe clauzele care se vor aplica dacă investitorul va pleca înainte de termenul contractual.

"Noi vom negocia şi clauze care ţin de eventuale despăgubiri în eventualitatea în care va pleca înainte de termen. În ceea ce priveşte salariaţii, ei vor face obiectivul contractului colectiv de muncă", a spus Tişe.

Bosch ar urma să primească un teren de 21 de hectare în cadrul parcului Tetarom 3. Germanii vor investi aici 77 de milioane de euro. Din aceşti bani vor fi construite o unitate de producţie componente auto, birouri, centru logistic, o clădire tehnică, o cantină şi parcări.

Reporter: Bianca Suciu
Imagine: Radu Zincă

Comenteaza