1.300 tone antiderapant aruncate pe drumurile din regiunea Clujului

1.300 tone antiderapant aruncate pe drumurile din regiunea Clujului

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a intervenit cu 159 de autoutilaje în județele din zona sa de competență. 

În intervalul 10 ianuarie - 11 ianuarie, după o noapte de cod galben de ninsori, drumarii au acționat pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi cu 1.131 utilaje și au împrăștiat 7.182 tone material antiderapant.

"Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să respecte restricțiile instituite pe anumite sectoare de drum, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate", a menționat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Situația în ultimele 24 de ore, pe regionale

  • DRDP Craiova - 210 autoutilaje, 1.109 tone material antiderapant
  • DRDP Timișoara - 178 autoutilaje, 1.759 tone material antiderapant
  • DRDP Cluj - 159 autoutilaje, 1.348 tone material antiderapant
  • DRDP Brașov - 187 autoutilaje, 1.015 tone material antiderapant
  • DRDP Iași - 63 autoutilaje, 229 tone material antiderapant
  • DRDP Constanța – s-a patrulat cu 70 autoutilaje

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut reprezentanților Comandamentului Central de Iarnă (CCI) să acționeze eficient pentru a nu avea probleme în trafic din cauza ninsorilor. El a convocat duminică directorii responsabili pentru a evalua măsurile necesare pe care le iau cei responsabili în zonele afectate de înrăutățirea condițiilor meteorologice, dar mai ales situația din teren, având în vedere atenționarea emisă de către Administrația Națională de Meteorologie.

Responsabilii din fiecare domeniu au prezentat măsurile dispuse, precum și stocurile de materiale, personalul mobilizat și utilajele disponibile. La CNAIR, în zonele care au intrat sub atenționarea meteorologică reprezentanții DRDP București, Craiova, Timișoara, Brașov au precizat că sunt asigurate utilaje proprii/prestatori - 831, sare – 112.211 tone, nisip – 16.383 tone, clorură – 1.605 tone.

La CFR Infrastructură, comandamentele teritoriale de iarnă ale Regionalelor CF București, Craiova și Timișoara sunt activate pentru următoarea perioadă, în care au fost anunţate fenomene meteo nefavorabile. Personalul feroviar va acţiona cu utilaje speciale de intervenţie, astfel: 587 de salariaţi, 10 pluguri pentru deszăpezire, 5.700 de parazăpezi montate.

La CFR Călători, au fost luate măsuri pentru ca, în cazul apariției unor evenimente care determină oprirea trenurilor pe traseu, să fie asigurat transferul călătorilor, împreună cu cei de la CFR Infrastructură, dar și acordarea de asistență. Sunt asigurate locomotive Diesel apte pentru remorcarea trenurilor de călători și personal pentru deservirea acestora.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a traficului pe aeroporturile din țară sunt pregătite 161 de utilaje de intervenție și stocuri de materiale degivrante lichide (441.450 litri) și solide (364.375 kg). "Toți cei angrenați în asigurarea desfășurării traficului în condiții de iarnă trebuie să acționeze profesionist și eficient pentru ca toți călătorii să ajungă la destinație în siguranță. Zilele acestea vor fi pentru unii manageri o ocazie de evaluare a capacității lor de a gestiona provocările vremii nefavorabile”.

Comenteaza