100 de angajați cu Covid la cel mai mare producător de carne de porc din țară

100 de angajați cu Covid la cel mai mare producător de carne de porc din țară

Compania Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc din România, care fabrică mezelurile Elit, are circa 100 de angajaţi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus şi a suspendat activitatea din abatorul Freidorf.

Smithfield România a depistat pozitiv 99 de angajaţi cu noul coronavirus după implementarea unui program de testare a personalului operaţional prin care au fost recoltate 804 teste, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

„Deoarece persoanele depistate pozitiv nu prezintă simptome care pună probleme medicale deosebite, acestea se află în izolare”, potrivit DSP Timiş. Din totalul de 804 teste prelevate sunt rezultate pentru 500, iar celelalte sunt în lucru.

„Este o măsură suplimentară luată pentru siguranţa şi sănătatea angajaţilor. Toţi angajaţii vor fi remuneraţi integral în această perioadă”, se arată într-o declaraţie de presă a conducerii Smithfield.

Grupul a achiziţionat fostul combinat COMTIM, din Timişoara şi compania Agrotorvis, conform ZF. Smihtfield a investit 600 de milioane de dolari în capacităţile de creştere a animalelor şi produce 1,2 milioane de porci comerciali pe an.

Comenteaza