Unde se mută Banca Transilvania. Cât costă noul sediu

Unde se mută Banca Transilvania. Cât costă noul sediu
Banca Transilvania intenţionează să îşi construiască un nou sediu central. Actuala clădire a instituţiei financiare, aflată pe strada George Bariţiu, ar urma să fie vândută.

Banca Transilvania (BT) intenţionează să-şi construiască de la zero un nou sediu central în Cluj, într-o clădire de birouri de aproape 20.000 de metri pătraţi, conform unor surse de pe piaţa imobiliară..

Banca a cumpărat terenurile pe care ar urma să se construiască imobilul acum un an, într-o zonă pericentrală a oraşului. Adresa corectă este Calea Dorobanţi 30-34; amplasamentul este cel unde, în trecut, funcţiona o sală de bowling şi de jocuri electronice. De asemenea, BT deţine şi o proprietate de pe strada Traian Moşoiu numărul 35, pe unde maşinile ar urma probabil să se defluiască din parking.

20

de milioane de euro ar urma să coste, cu aproximaţie, construcţia noului sediu. BT a plătit deja 9 milioane de euro pentru terenul de pe Calea Dorobanţilor.

În acest moment, reprezentanţii BT încearcă să obţină autorizaţiile necesare pentru demolarea actualelor edificii de pe teren, respectiv pentru construirea altei clădiri. Noul sediu ar urma să aibă şapte niveluri, trei subterane şi patru supraterane, indică surse din Primăria Cluj-Napoca.

2019

este anul în care conducerea băncii speră să poată da în folosinţă noul sediu central.

În acest moment, BT are sediul central pe strada George Bariţiu numărul 8. Clădirea a fost construită la începutul anilor 2000, fiind dată în folosinţă în mandatul lui Robert Rekkers, CEO, şi Horia Ciorci¬lă, preşedintele boardului. Ciorcilă este şi în prezent preşedintele Consiliului de Administraţie. Imobilul de lângă fosta Casă de Modă ar putea fi scos la vânzare după ce angajaţii se vor muta pe Calea Dorobanţilor.

BT mai deţine clădirea de pe strada George Bariţiu numărul 1, precum şi un imobil cu birouri şi data center în Parcul Industrial Tetarom.

 

Comenteaza