Dublă campioană olimpică, despre Europenele de atletism de la Cluj: “Aveam senzația că suntem la Cupa Satelor”

Dublă campioană olimpică, despre Europenele de atletism de la Cluj: “Aveam senzația că suntem la Cupa Satelor”
| Foto: facebook.com/fratletism

Medaliată cu aur la Olimpiada din 1984, de la Los Angeles, Maricica Puică a vorbit despre evoluțiile atleților români în cadrul competiției continentale care s-a desfășurat pe Cluj Arena.

La finalul săptămânii trecute, la Cluj-Napoca, s-a desfășurat Campionatul European de Atletism pe echipe. România a fost reprezentată de 48 de atleți, atât la probele individuale, cât și la cele de ștafetă. Cu toate acestea, țara noastră a încheiat competiția continentală pe locul al 11-lea, din 13 state participante.

Campioaă olimpică în 1984, Maricica Puică și-a exprimat dezamăgirea în legătură cu prestația atleților români la competiția desfășurată pe Cluj Arena.

”Vă rog să mă credeți că țipă cămășa pe mine de supărare. Ce am văzut la această competiție, mă face să intru în pământ de rușine.

Nivelul valoric al atleților noștri este la ani lumină față de ce se aleargă afară. Eu nu înțeleg cum se poate, tu, sportiv de performanță, să ieși din pluton dacă nu te simți pregătit să faci acest lucru pentru a duce cursa până la final.

Dacă nu se simțeau pregătiți să ducă acea cursa cap-coadă trebuiau să rămână în pluton și să se gândească că doar așa puteau aduce puncte. Sau mai există o variantă. Să rupă spre final așa cum au făcut ceilalți.

Dar pentru asta îți trebuia o tactică bine gândită. Nu să alergi haotic. Eu sunt uluită de tactica trasată de antrenori. Cine sunt acești antrenori care i-au învățat pe ai noștri o tactică atât de greșită? Mă uităm la televizor și aveam senzația că suntem la Cupa Satelor.

Păi, 9 minute la 3.000 de metri scoteam, poate doar la antrenamente. Săptămâna viitoare o să vreau să vorbesc cu Anișoara Cușmir, să vedem ce se poate face. Ce am văzut la Cluj m-a luat durerea de cap. Credeți-mă că eu sunt prima care-mi doresc rezultate. Dar în ritmul ăsta nu le vom putea avea nici în vise”, a spus Maricica Puică pentru Prosport.

Comenteaza