Volum de maxime şi cugetări, scrise pe parcursul a trei decenii, lansat la Gaudeamus

Volum de maxime şi cugetări, scrise pe parcursul a trei decenii, lansat la Gaudeamus
Volumul "Reflecţii din deşert", ce include maxime şi cugetări scrise de avocata Daniela E. Bogdan pe parcursul a 28 de ani, va fi lansat în cadrul târgului de carte Gaudeamus Cluj-Napoca.

Evenimentul va avea loc de la ora 14 în cadrul târgului Gaudeamus Cluj-Napoca din Piaţa Unirii. La lansare vor participa episcopul vicar ortodox al Clujului, Vasile Someşanul, decanul Facultăţii de Teologie ortodoxă din Cluj-Napoca, preotul profesor Vasile Stanciu, preotul Simion Cristea şi Vasile G. Dâncu, directorul editurii Eikon. Cartea a apărut la Editura GEDO din Cluj-Napoca.

"Este o carte scrisă în 28 de ani, include doar o selecţie de 387 de maxime şi cugetări, reprezentative din cele 3.000 pe care le-am scris eu în perioada aceasta de timp. Aceste maxime şi cugetări nu au fost scrise ca să fie publicate, este o carte care a apărut în semn de recunoştinţă faţă de Dumnezeu şi faţă de ceilalţi. Era să mor, pe când eram avocat stagiar, niciun medic nu îmi mai dădea şanse. Am mers apoi la o mănăstire din Oltenia, am discutat cu un preot călugăr. Mi-am revenit în mod miraculos, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al Maicii Domnului. A fost o minune. I-am promis (preotului călugăr, n.red.) că dacă mă voi face bine, voi publica această carte", a precizat pentru ZIUA de CLUJ autoarea volumului.

Daniela E. Bogdan este absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, fiind de profesie avocat. "Recunosc că am practicat mai puţin în ultimul timp; întocmirea şi publicarea cărţii, în forma actuală, mi-a luat aproximativ 5 ani. Tot ce am scris este numai din cele trăite în viaţă, din perspectivă creştină", a precizat autoarea. Prefaţa volumului este semnată de publicistul Răzvan Codrescu, iar postafţa este alcătuită de preotul profesor Gheorghe Holbea, prodecan la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti. Volumul este structurat pe două capitole, "Maxime nenumite", unde prima parte a enunţurilor dezleagă înţelesul întregii fraze, iar cea de-a două are genericul "Maxime şi cugetări".

Etichete
Comenteaza