Vocea trupei Smokie, concert la Cluj-Napoca

Vocea trupei Smokie, concert la Cluj-Napoca

Solistul Chris Norman, vocea trupei Smokie din anii '70, va susţine un concert pe BT Arena Cluj, în 5 iunie 2023, printre cei care vor concerta în deschidere fiind şi Paul Ciuci de la Compact, informează luni organizatorii.

"Chris Norman, vocea inconfundabilă a trupei Smokie din anii '70, revine în România. Celebrul cântăreţ va susţine un show plin de amintiri frumoase, pe 15 iunie 2023, de la ora 20,00, pe BT Arena din Cluj Napoca. Trupa alături de care va concerta celebrul artist britanic la Cluj este formată din: Geoff Carline - chitară, voce, Martina Walbeck - Keyboards, pian, voce, Axel Kowollik - bass, voce, Dorino Goldbrunner - tobe, Rachel Parga - chitară, voce", precizează organizatorii evenimentului.

Potrivit sursei citate, Chris Norman a devenit celebru în anii '70, fiind primul solist al formaţiei Smokie.

"Primul album, 'Pass It Around', a fost lansat în 1975, dar primul hit, 'If You Think You Know How To Love Me' a venit abia un an mai târziu. Piesa a ajuns No1 în majoritatea ţărilor europene. Au urmat hituri precum 'Don't Play Your Rock'n'roll To Me', 'I'll Meet You At Midnight', 'Needles And Pins' sau 'Living Next Door To Alice'. Chris Norman a fost influenţat încă din copilărie de muzicieni precum Elvis Presley, Little Richard, The Beatles, The Rolling Stones sau Bob Dylan. A debutat pe scenă la începutul anilor '˜70, dar succesul a venit alături de trupa Smokie. În 1978 a înregistrat un duet cu Suzi Quatro, 'Stumblin' In', piesă ce avea să ajungă până pe locul 4 şi dincolo de ocean, în Billboard Hot 100. Anii '80 au venit cu oportunitatea unei cariere solo care a debutat cu un super hit, 'Midnight Lady'. Piesa a fost un succes, s-a vândut în mai bine de 1 milion de exemplare, iar în Germania a stat 6 săptămâni pe primul loc. Au urmat piese precum 'Some Hearts Are Diamonds', 'Fearless Hearts' sau 'Broken Heroes'".

În 1994, Chris Norman a primit distincţia "Starul video internaţional al anului" de la CMT Europe pentru videoclipurile "Jealous Heart", "The Growing Years" şi "Red Hot Screaming Love". În acelaşi an, Chris Norman a format o nouă trupă şi a plecat în turneu pentru prima dată în ultimii şase ani.

De asemenea, anii 2000 au venit cu participări la numeroase festivaluri şi emisiuni de televiziune, cea mai cunoscută fiind "Comeback Show" de la televiziunea germană, unde a interpretat "Stumblin' In" în duet cu C.C. Catch.

"Chris Norman este un artist genial, cu o voce inconfundabilă, iar românii îl iubesc şi îi fredonează piesele, indiferent de vârstă. Un concert la Cluj vine ca un regal pentru amatorii de muzică bună, amatorii de muzică de mare calitate, iar, după cum bine ştiţi, de când eu activez în domeniul artistic, mereu am fost promotorul valorii. Chris Norman este un simbol pentru o generaţie şi un model pentru artiştii care au urcat pe scenă în anii în care au urmat. Piesele lui sunt nemuritoare şi, sunt sigur, că îi va bucura pe spectatorii care vor veni, în număr foarte mare, să îl urmărească live, pe 15 mai, pe BT Arena din Cluj Napoca. Noi, organizatorii, am pregătit deja surprize speciale, printre care, în deschidere, va concerta inegalabilul Paul Ciuci - Compact. De aceea, spun, încă de pe acum, că acest concert va fi unul unic, de neuitat", a declarat managerul Radu Groza, organizatorul concertului Chris Norman în România.

Comenteaza