Vezi ce poţi vizita, sâmbătă, la Noaptea Muzeelor

Vezi ce poţi vizita, sâmbătă, la Noaptea Muzeelor
Expoziţia "Principatul şi principii transilvăneni în colecţia de acuarele a MNIT" sau "Colecţia de Istorie a Farmaciei" sunt doar câteva dintre obiectivele pe care clujenii le pot vizita sâmbătă, 19 mai, începând cu ora 20, la Noaptea Muzeelor.

Expoziţia Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei "Principatul şi principii transilvăneni în colecţia de acuarele a MNIT" conţine reproduceri, la scară, realizate după lucrările originale de acuarelă aflate în patrimoniul muzeului.

"Acuarelele respective, care au fost realizate în sec. al XIX-lea, reprezintă portretele principilor transilvăneni în costume de epocă, cu însemnele puterii princiare şi ecleziastice, respectând canoanele epocii medievale. Tot cu această ocazie vor fi expuse şi diferite obiecte care provin din perioada Principatului Transilvaniei- sec. XVI-XVII, şi care sunt păstrate în colecţiile instituţiei noastre", se arată într-un comunicat remis presei.

Expoziţia va deschisă la Turnul Croitorilor, până la ora 1 noaptea.


Totodată, Colecţia de Istorie a Farmaciei din Piaţa Unirii va fi deschisă pentru public în intervalul orar 20 - 01.

Noaptea Muzeelor a permis, încă de la iniţierea sa, în anul 2005, constituirea şi consolidarea unei reţele de muzee europene în jurul unui eveniment comun. Scopul a fost acela de a încuraja publicul larg, în special tinerii, să descopere colecţiile muzeelor.

Comenteaza