VERNISAJ. Expoziţie de icoane pe sticlă astăzi la Dej

VERNISAJ. Expoziţie de icoane pe sticlă astăzi la Dej
O expoziţie de icoane pe sticlă organizată de Şcoala Populară de Arte Tudor Jarda şi centrul Artizanul din Dej va fi vernisată astăzi de la ora 17.00, la sediul centrului, de pe strada Ecaterina Teodoroiu din Dej. Lucrările expuse sunt realizate de cursanţi de la mai multe şcoli de artă atât din Cluj, dar şi din Alba, Sălaj, Piatra-Neamţ şi Târgu-Jiu.
Icoanele au fost realizate într-o tabără de iconografie organizată în vara anului 2009, la mănăstirea Schimbarea la faţă, din Voivodeni, judeţul Sălaj, conform  Consiliului Judeţean (CJ), instituţie de care aparţine Şcoala Populară de Arte.

“Expoziţia se înscrie în cadrul parteneriatului care există între Şcoala Populară de Arte Tudor Jarda şi Centrul Artizanul Dej, concretizat în organizarea de către Şcoala de Arte Cluj a unor cursuri de artă tradiţională în municipiul Dej”, au menţionat reprezentanţii CJ Cluj.

Publicul este invitat la eveniment pentru a admira atât talentul, “cât şi exprimarea artistică a credinţei” cursanţilor care au participat la tabăra de iconografie de anul trecut.                               

Comenteaza