Unde te poţi distra în weekend

Unde te poţi distra în weekend
Clujenii se vor putea delecta în acest sfârşit de săptămână cu o petrecere rock’n-roll, dar şi cu un concert special al filarmonicii.

 Cei cu chef de distracţie, cultură sau o combinaţie a celor două au ocazia să participe în acest weekend la evenimente diverse – de la spectacolul unei formaţii poloneze la un concert cu orchestra filarmonicii, alături de un invitat special.

 

Recent botezata formaţie Maya va concerta mâine, de la ora 21.30, la Bistro Vecchi’o. “Asta pentru că am vrut neapărat să cântăm pentru prima dată în Cluj. Săptămâna viitoare plecăm la Bucureşti şi vom avea câteva concerte acolo. Aceasta nu este o lansare oficială, practic este o avanpremieră aproape acustică la un concert mai mare care va avea loc la sfârşitul lunii aprilie sau începutul lunii mai”, a declarat Mishu Călian, solistul trupei.

 

Formaţia, care până acum a purtat nume provizorii, îi are în componenţă pe Mishu Călian – voce, chitară acustică, Tudor Bădescu – bass, Richie Bordea – chitară solo, armonie, Sorin Zamfir – tobe, percuţii. Numele trupei vine de la cuvântul sanscrit maya. Acesta denumeşte un concept folosit adesea - perceperea realităţii Universului prin intermediul unui “văl” iluzoriu, cel al minţii.

 

Pentru iubitorii de muzică clasică, filarmonica a pregătit un concert special, programat pentru această seară. Evenimentul va începe la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, şi va fi condus de dirijorul Mihail Agafiţa din Republica Moldova. Programul include uvertura operei “Coriolan” şi Simfonia a IV-a de Beethoven şi Concertul pentru violoncel în Re major de Haydn. Cunoscutul violoncelist Răzvan Suma va fi solistul concertului. Clujeanul Răzvan Suma este unul dintre cei mai apreciaţi solişti români de muzică clasică.

 

Tot în acest weekend, Booha Bar organizează o seară “vintage”. Mâine, de la ora 22.00, localul va găzdui un eveniment “rock’n-roll şi rockabilly”, cum îl numesc organizatorii. Formaţia poloneză The Jet-Sons va cânta pentru clujeni, iar concertul va fi urmat de o petrecere cu muzică electronică. The Jet-Sons este o trupă iniţiată de trei tineri din sudul Poloniei: Dominic – chitară, voce; Tommy – contrabas; Niko – tobe. Ei cântă stiluri muzicale precum garage/rockabilly.

 

Cei trei au înregistrat deja câteva albume, printre care şi un omagiu lui Johnny Cash, material discografic primit cu succes în ţări ca Japonia, Germania sau Marea Britanie. Din 2007, The Jet-Sons concertează constant pe scenele din Polonia, Germania, Ungaria, Estonia sau Ucraina, iar în 2009, după un turneu prin toată Europa, muzicienii au înregistrat albumul intitulat “Rockabilly Garage”. Rockabilly este unul dintre primele stiluri de muzică rock ‘n-roll şi a apărut la începutul anilor 1950, în Statele Unite, ca o combinaţie între stilul blues şi ritmul country.

 

Concurs de dans sportiv

 

Sala Sporturilor va fi, de azi până duminică, gazda Cupei Transilvania la Dans Sportiv. Manifestarea, aflată la a treia ediţie, va avea peste 1.000 de participanţi - sportivi din ţară şi străinătate, cu vârste cuprinse între 4 şi 55 de ani, precum şi arbitri internaţionali. Concurenţii vor participa la cele două categorii de concurs - dansuri standard, respectiv latino-americane.

 

Comenteaza