Un teatru independent din Cluj, prezent la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii din Bucureşti

Un teatru independent din Cluj, prezent la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii din Bucureşti
Un teatru independent din Cluj-Napoca participă la Festivalul Internațional pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de povești", eveniment ce va vea loc în perioada 1-8 octombrie 2016, în București, şi care reuneşte peste 50 de evenimente dedicate copiilor, părinților și educatorilor, dar și profesioniștilor din domeniu.

Printre participanții la această ediție se numără artiști din Italia (Teatrul Principio Attivo, La Baracca - Testoni Ragazzi, Teatrul Scarlattine, Teatrul Belcan), Spania (Compania Da.Te Danza, Teatrul Paraiso), Franța (Compania Act2), Belgia (Teatrul De Spiegel), Polonia (Teatrul de animație din Poznan), Finlanda (Compania de Dans Auraco), Grecia (Teatrul de păpuși Hop Signor) și Israel (Teatrul Nephesh și Teatrul Svironi).

Programul este completat de reprezentații susținute de 10 teatre, companii independente și asociații culturale din România: Opera Comică pentru Copii, Teatrul de Animație Țăndărică, Compania Hopa-Trop, Asociația Punctart, Asociația pentru Teatru și Carte, Teatrul Ion Creangă (București), Teatrul de Păpuși Gulliver (Galați), Teatrul Municipal Csíki Játékszín (Miercurea Ciuc), Teatrul Regina Maria, Trupa Arcadia (Oradea) și Reactor de Creație și Experiment - Mini Reactor (Cluj Napoca).

Deschiderea oficială  este programată sâmbătă, 1 octombrie, la ora 18:00, cu spectacolul de teatru dans "Zbor prin povești", o producție a Teatrului Ion Creangă.

Asociația Reactor de Creație și Experiment s-a înființat în 2014 la inițiativa membrilor fondatori Doru Taloș și Oana Mardare. Din echipă mai fac parte regizorii Delia Gavlițchi, Cristian Ban, Raul Coldea, Diana Dragoș, actorii Raluca Mara, Cătălin Filip, Carina Bunea, dramaturgii Alexa Băcanu și Petro Ionescu, toți absolvenți ai Facultății de Teatru și Televiziune din Universitatea Babeș-Bolyai.

Scopul asociației este acela de a susține și promova tinerii artiști, oferindu-le un spațiu în care aceștia să poată lucra și un sprijin pentru desfășurarea și consolidarea proiectelor lor. Asociația funcționează de asemenea ca teatru independent, producând până acum zece spectacole de teatru pentru adulți și cinci pentru copii.

Etichete
Comenteaza