Un teatru independent din Cluj caută actori

Un teatru independent din Cluj caută actori
Reactor, teatrul independent din Cluj-Napoca, lansează apelul de înscrieri pentru a doua ediție a programului de rezidențe de creație Fresh Start.

Fresh Start este singurul program de rezidențe de teatru din țară dedicat artiștilor proaspăt absolvenți, ce reușește să creeze un cadru de lucru specific unei companii independente de teatru. Programul propune rezidenților aprofundarea unor direcții artistice care neabordate în cadrul programului universitar: teatrul documentar și cel performativ, prin tehnici specifice..

Acesta se extinde pe mai multe luni și include o perioadă de ateliere coordonate de cei doi mentori: David Schwartz, regizor de teatru cu experiență în teatrul documentar, și Sinkó Ferenc, actor, lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, cu experiență în coregrafie și performance (luna iulie), o perioadă de producție a spectacolelor (iulie-august) și realizarea unui turneu național în Cluj, București, Iași și Târgu-Mureș (septembrie).

În plus, există posibilitatea ca Reactor să includă producțiile în stagiunea curentă. Rezidențele se adresează tinerilor absolvenți neangajați în domeniu la maxim 4 ani după absolvire, de la secțiile română și maghiară din cadrul facultăților de profil din țară (secțiile regie, actorie, scenografie, dramaturgie/teatrologie).

Rezidențele vor fi remunerate, iar cazarea participanților din afara orașului Cluj-Napoca va fi asigurată de organizatori. Aplicațiile se vor trimite pe adresa freshstart.rezidente@gmail.com până în data de 10 mai, ora 23:59.

Calendar:

10 mai. Data limită pentru înscrieri
11 mai - 6 iunie. Selectarea participanților
7 iunie Anunțarea participanților
1 iulie - 15 iulie. Prima etapă a rezidenței, asistată de mentor: atelier practic
16 iulie - 31 august.A doua etapă a rezidenței: repetiții și vizionări
Septembrie. Prezentarea rezultatelor la Cluj, Târgu Mureș, Iași, București

Comenteaza