Un festival de teatru ajuns la a zecea ediţie îi ajută pe studenţii de la UBB să se angajeze

Un festival de teatru ajuns la a zecea ediţie îi ajută pe studenţii de la UBB să se angajeze
A zecea ediţie a festivalului Galactoria are loc în primele zece zile ale lunii iunie, în organizarea studenţilor de la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai".

Festivalul are ca obiectiv principal asigurarea vizibilităţii propriilor absolvenţi, atât în faţa publicului larg, cât şi în faţa specialiştilor. Galactoria propune o săptămână densă, plină de manifestări culturale, în care atenţia publicului va fi direcţionată asupra celor mai reprezentative producţii ale specializărilor din cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune: spectacole de teatru şi proiecţii de filme artistice şi documentare.


"E un eveniment universitar unic în România", explică organizatorii, "prin implicarea instituţiei de învăţământ superior în deschiderea unor perspective concrete spre cariera profesională a absolvenţilor, Galactoria își propune să-i pună în contact direct pe tinerii creatori cu potenţiali angajatori: directori de teatre, directori de case de producție, regizori, critici şi alţii".

Festivalul Galactoria e organizat anual, din 2004, "din necesitatea de a răspunde realităţii tot mai dure de pe piaţa locurilor de muncă şi de a oferi o şansă de angajare tinerilor absolvenţi; Galactoria are o misiune de lobby pentru absolvenţi, prin mijloacele, infrastructura şi reţeaua de relaţii ale facultăţii", mai explică organizatorii.

Descarcă ataşat programul festivalului

Comenteaza