Trupa Hara și-a amânat turneul de 20 de ani din cauza pandemiei

Trupa Hara și-a amânat turneul de 20 de ani din cauza pandemiei

Turneul trupei rock Hara, organizat pentru a marca două decenii de la înfiinţarea acesteia, la Cluj, ar putea avea loc în vară sau toamnă, membrii formaţiei fiind nevoiţi să-l amâne din cauza pandemiei.

"În anul 2000 se năştea trupa Hara, într-un oraş numit Cluj-Napoca. În mod normal, în 2020 ar fi trebuit să sărbătorim 20 de ani. Undeva, prin februarie, aveam tot turneul pregătit, totul pus la punct, urma doar să îl anunţăm şi evident că unul din oraşele în care trebuia să ajungem era Sibiu.

A venit pe urmă pandemia în martie şi practic tot ce muncisem în ultima jumătate de an, cu jumătate de an înainte, s-a dus cumva pe apa sâmbetei şi am zis că este păcat să pornim în turneul acesta, unde pregătisem atâtea surprize pentru voi, într-o perioadă în care toată lumea era speriată, o perioadă plină de incertitudine, o perioadă în care era clar că am fi fost supuşi tuturor restricţiilor posibile.

Şi am spus că mai bine amânăm turneul acesta pentru 2021, undeva în vară probabil toamnă, să fim siguri că putem să-l aducem în faţa voastră, aşa cum ne-am dorit de fapt", a spus solistul trupei, Flavius Buzilă, la Sala Thalia din Sibiu, în timpul primului concert Hara din timpul pandemiei.

El a mărturisit că îşi doreşte ca acest prim concert din pandemie să fie ca un semn de speranţă, ''un semn că mergem mai departe''.

"Ne-a luat multe pandemia asta, dar muzica şi iubirea nu au să vi le ia niciodată, să ştiţi. De mult nu am mai primit palme din astea, mişto, să ştiţi. Prieteni, primul nostru concert după foarte mult timp, avem o foarte mare provocare împreună în seara asta. Am înţeles că avem voie doar 30% din capacitate, dacă ai energie, putem să facem 100%.

Cântăm una dintre cele mai vechi piese Hara, se numeşte 'Aiurea', o dedicăm pandemiei. Să ştiţi că noi am aşteptat cu foarte mare drag şi cu foarte multe emoţii concertul acesta şi aş vrea să fie pentru noi toţi un semn de speranţă, un semn că mergem mai departe şi un semn că muzica nu poate fi oprită niciodată, prieteni", a transmis Flavius Buzilă.

Solistul trupei Hara speră să poată face şi o nouă ediţie "Romania Rocks" în 2021. Concertul Hara a avut loc în cadrul primului festival din 2021 de la Sibiu, "Carnaval", organizat de Filarmonica de Stat.

Comenteaza