Très Court - pentru cei care consideră că au talent de cineaşti

Très Court - pentru cei care consideră că au talent de cineaşti
Festivalulul Internațional de Foarte Scurt Metraj Très Court, ajuns la a 10 a ediţie, invită doritorii să îşi înscrie creaţiile cinematografice, filme foarte scurte, realizate chiar şi cu telefonul

Din 1991, Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj Très Court promovează filmul foarte scurt în toate colţurile lumii. Ajuns în România în 2007, la iniţiativa Institutului Francez din România, Très Court ia amploare cu fiecare ediţie, ajungând să sărbătorească anul acesta 10 ani de existenţă. În 2016, festivalul va avea loc în perioada 3-12 iunie, fiind difuzat simultan în aproximativ 90 de oraşe de pe glob, dintre care în jur de 20 de oraşe în România.

Sub eticheta Around the Très Courts Romania - competiţia românească, sunt grupate filme foarte scurte realizate în România. Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale sau pentru cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi să îşi demonstreze talentul. Singura condiţie impusă este ca durata filmului să nu depăşească 3 minute. Toate genurile sunt acceptate: ficţiuni, documentare, animaţie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuită.

Cei care doresc să participe la competiţia românească sunt invitați să îşi depună personal creațiile cinematografice foarte scurte, însoţite de formularul de înscriere la Institutul Francez din România - direcţiile regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi sau Timişoara, până în data de 30 martie 2016. Filmele pot fi de asemenea trimise prin poștă (pe un DVD) pe adresa Institutului Francez Cluj-Napoca sau direct prin e-mail la adresa trescourt@institutfrancais.ro, însoţite de câte un formular de înscriere (disponibil pe site-ul www.trescourt.com/ro).

 

Comenteaza