Trei zile de spectacole improvizate în Piaţa Muzeului, de astăzi. Vezi programul şi trailerul VIDEO

Trei zile de spectacole improvizate în Piaţa Muzeului, de astăzi. Vezi programul şi trailerul VIDEO
Festivalul IOI - Interactiv, Original, Imprevizibil - care îşi propune să promoveze teatrul şi cultura în general în rândul celor mai puţin interesaţi de acest domeniu, are loc de vineri până duminică în piaţa Muzeului din Cluj-Napoca.

Festivalul include spectacole improvizate de teatru, concursuri de piese muzicale şi costume la care poate participa şi publicul, o defilare cu costume de teatru din arhiva Operei Maghiare şi alte momente interactive între tinerii artişti şi public. De precizat că festivalul are loc în urma unui sondaj realizat de asociaţia Art Act în rândul elevilor, studenţilor şi al angajaţilor din corporaţiile reprezentate la Cluj cu privire la interesul pentru cultură.

"În urma sondajului a reieşit că cei care nu participă la evenimente culturale invocă faptul că nu au timp, bani, că au fost prost nformaţi sau că piesele care le erau propuse erau neatractive pentru ei. Am încercat astfel, prin acest festival, să prezentăm cultura într-un mod atractiv, cu acces liber şi cu artişti tineri,  imprevizibili, care vor implica şi publicul în spectacol", a precizat Mihaela Onea, coordonatorul proiectului.

Pe lângă sondaj, festivalul a fost precedat de o campanie de teasing cu spectacole inedite în liceele clujene. Câte şase actori au intrat în timpul unei ore de curs cu cagule, tricouri negre şi ciorapi pe faţă, şi au prezentat un mini-spectacol improvizat, de aproximativ 5 minute, cu aprobarea prealabilă a conducerii şcolii. Un trailer al montajului cu spectacolele inedite va fi proiectat pe tot cuprinsul festivalului.

Deschiderea festivalului are loc astăzi la ora 17 iar evenimentele urmează să se desfăşoare până duminică de la ora 18 în piaţa Muzeului. Festivalul se bucură de colaborarea actriţei Ramona Dumitrean, de la Teatrul Naţional, care s-a ocupat de conceptul manifestării, şi de regizorul Cristian Nedea, de la Teatrul Imposibil. Cunoscuta interpretă Ada Milea susţine şi ea o reprezentaţie în festival.

Comenteaza