Trei spectacole ale Naţionalului clujean, invitate în Bucureşti, Bruxelles şi Graz

Trei spectacole ale Naţionalului clujean, invitate în Bucureşti, Bruxelles şi Graz
Teatrul Naţional Cluj-Napoca va avea deplasări cu trei dintre spectacolele sale în perioada 26 mai - 2 iunie 2016, în Bucureşti, Bruxelles şi Graz.

Astfel, spectacolul "Apolodor" după Gellu Naum, spectacol-concert de Ada Milea, va fi prezentat în cadrul Festivalului Comediei Româneşti de la Bucureşti. Reprezentaţia va avea loc joi, 26 mai 2016, de la ora 20.00, la Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan. Festivalul Comediei Româneşti - festCO a fost înfiinţat în 2003 la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă. festCO are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bune spectacole ce au la bază texte de comedie românească. Cele 10 ediţii desfăşurate până acum au reunit trupe de teatru din ţară şi din străinătate, atât teatre de stat cât şi companii independente. Începând cu 2006 festivalul a devenit competitiv, fiind acordate premii celor mai bune spectacole şi celor mai buni artişti la finalul fiecărei ediţii în cadrul Galei Comediei Româneşti. Ediţia din acest an, festivalul se desfăşoară în perioada 21-29 mai 2016. Mai multe detalii despre festival găsiţi aici.

Spectacolul "Cerere în căsătorie" de A.P. Cehov, regia Sorin Misirianţu, va fi prezentat la Bruxelles în cadrul programului Galelele Teatrului Românesc, iniţiate de European Artists Management. Reprezentaţia va avea loc pe data de 30 mai, de la ora 20:00, în Sala M la Palais des Beaux-Arts (BOZAR), cel mai prestigios complexul cultural din Belgia. Acest tip de activităţi are deja o tradiţie, Galele Teatrului Românesc fiind un proiect iniţiat de European Artists Management din ianuarie 2012.

Nu în ultimul rând, piesa "Condamnat la moarte" de Matei Vişniec, regia Răzvan Mureşan, a fost invitat la Dramatiker*Innenfestival din Graz, Austria, festival care se desfăşoară în perioada 2-5 iunie 2016. Reprezentaţia spectacolului Teatrului Naţional Cluj-Napoca va avea loc pe 2 iunie 2016, la Schauspielhaus Graz.

 

 

Comenteaza