Transmisii live, în ţară şi străinătate, ale spectacolelor participante la Festivalul Naţional de Teatru. Două de la Cluj

Transmisii live, în ţară şi străinătate, ale spectacolelor participante la Festivalul Naţional de Teatru. Două de la Cluj
Festivalul Naţional de Teatru lansează, în premieră în România, transmisii directe în ţară şi în străinătate ale unora dintre cele mai râvnite spectacole înscrise în programul ediţiei din 2015.

Este vorba de piesele Mein Kampf, producţie a Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, Steaua fără nume, producţie a Centrului Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu" din Bucureşti, precum şi spectacolul Bizoni.Fabula urbană #2, producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca" din Sibiu.

Transmisiunile în direct vor putea fi urmărite în cinci mari oraşe ale ţării (Bucureşti, Braşov, Constanţa, Piteşti, Timişoara), dar şi în străinătate, printr-un parteneriat în premieră cu Institutul Cultural Român, care va facilita vizionarea acestor transmisii în spaţiile ICR Viena, ICR Londra şi ale Teatrului Naţional „Mihai Eminescu" din Chişinău.

Astfel, spectacolul Teatrul Naţional Cluj-Napoca, Mein Kampf, de George Tabori, în regia lui Alexandru Dabija, spectacol care va deschide Festivalul Naţional de Teatru pe scena Teatrulului „I.L.Caragiale" din Bucureşti, va fi difuzat pe 23 octombrie 2015, la ora 20:00. Transmisiunile continuă vineri, 30 octombrie 2015, ora 19.00 cu spectacolul Steaua fără nume, de Mihail Sebastian, pus în scenă de Victor Ioan Frunză, la Centrul Cultural European pentru UNESCO din Capitală, şi Bizoni.Fabulă urbană #2 după Pau Miró, realizat de Radu Afrim la Sibiu cu trupa Teatrului Naţional „Radu Stanca", pe 1 noiembrie 2015, începând cu ora 20:00.

De asemenea, Festivalul Naţional de Teatru oferă publicului posibilitatea de a urmări mari spectacole prezente în FNT, transmise în live-streaming, în exclusivitate, pe portalul adevărul.ro. Unul dintre spectacolele care va putea fi urmărit în cadrul acestui proiect este spectacolul Teatrul Naţional Cluj-Napoca, Ubuzdup!, regia Gabor Tompa, care va fi transmis pe data de 25 octombrie 2015, la ora 20:00.

Teatrul Naţional Cluj-Napoca participă în acest la an la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti cu patru spectacole: Mein Kampf, de George Tabori, regia Alexandru Dabija (care va fi prezentat pe 23 octombrie 2015, ora 20:00, în Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti), UbuZdup!, regia Gabor Tompa (pe 25 şi 26 octombrie 2015, ora 20:00, la Teatrul Odeon), Apolodor, după Gellu Naum, spectacol-concert de Ada Milea (pe 27 octombrie 2015, de la orele 18:00 şi 21:00, la Teatrul Odeon), şi Eemigranţii de Sławomir Mrożek, regia Tudor Lucanu (24 octombrie 2015, de la orele 18:00 şi 21:00, şi pe 25 octombrie 2015, de la ora 17:00, în Sala Mică a Teatrului Naţional Bucureşti).

Comenteaza