„Toni & prietenii săi”, regizat de clujeanul Ion Indolean, premieră la Festivalul de Film de la Varşovia

„Toni & prietenii săi”, regizat de clujeanul Ion Indolean, premieră la Festivalul de Film de la Varşovia

Lungmetrajul regizat de Ion Indolean „Toni & prietenii săi”, o producţie Numa Film, va avea premiera mondială în cadrul prestigiosului Festival de Film de la Varşovia, în secţiunea competiţională Free Spirit.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Evenimentul, ajuns la cea de-a 36-a ediţie, are loc între 9 și 18 octombrie, fiind cel mai important festival de film din Polonia şi totodată aflat în categoria A, conform clasificării FIAPF.

„Toni & prietenii săi” explorează raporturile de forţe care se nasc în timpul realizării unui film şi urmăreşte părţile mai puţin văzute, deseori tensionate, aflate în spatele procesului de creaţie, anunţă Clujulcultural.ro.

Din distribuţie fac parte actorii Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga, Alexandru Ion, Emil Măndănac, Gabriel Sandu, Elena Ivanca, Patricia Brad. Imaginea este semnată de Horaţiu Curuţiu. Scenariul aparţine lui Ion Indolean şi Adrian Cârlugea, iar sunetul e semnat de Cezar Enache şi Sergiu Băcioiu.

Filmul porneşte cu Rebeca (Ilinca Hărnuţ), Iulia (Cătălina Moga) și Florin (Emil Măndănac), documentarişti dornici să surprindă povestea lui Toni Oniga (Alexandru Ion), vedetă sau legendă de cartier?

Nu ştim, aşa cum nici ei nu ştiu la început ce să aştepte de la Toni, acest exponent al categoriei cunoscută drept a „băieţilor deştepţi” care populează societatea românească şi nu numai. Filmul este construit ca poveste în poveste, în ideea în care partea de „ficţiune” conţine o parte de „documentar”, filmată de actriţa Cătălina Moga, aflată la prima ei experienţă cu o cameră de filmat.

Adoptând acest experiment estetic, „Toni & prietenii săi” propune o discuţie despre limitele pe care un profesionist are sau nu voie să le treacă, despre deontologia profesiilor de documentarist / jurnalist, despre posibilităţile şi capcanele mediului audiovizual.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza