TIFF, în topul celor mai bune festivaluri din Europa (The Guardian)

TIFF, în topul celor mai bune festivaluri din Europa (The Guardian)
| Foto: TIFF

Jurnaliștii de la The Guardian au inclus festivalul de film din Cluj-Napoca (TIFF) pe lista celor mai bune astfel de evenimente din Europa.

TIFF este prezent în clasament alături de Festivalul de Film de la Veneția (Italia) și Festivalul Internațional de Film de Animație de la Annecy (Franța). „Poreclit «orașul comorilor», istoricul Cluj-Napoca are un zgomot creativ pe tot parcursul anului, dar prinde viață atunci când festivalul de film este în oraș. Proiecțiile au loc într-o serie de locații uimitoare, de la castele la muzee în aer liber până la biserici”, se arată în articolul The Guardian.

Campania vizuală a celei de-a 21-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (17 – 26 iunie, Cluj-Napoca) transmite un mesaj lipsit de orice urmă de echivoc: „Make Films, Not War!” (Faceţi film, nu război). Filmele competiţiei din acest an nu vorbesc explicit despre perioada tulbure pe care o traversăm, dar au un elemente comun cu realitatea actuală: „Majorităţii personajelor din aceste filme le fuge pământul de sub picioare”.

 

Comenteaza