TEMPS D’IMAGES 2014, un festival "hrănitor"

TEMPS D’IMAGES 2014, un festival
Ajuns la cea de-a şaptea ediţie, Festivalul Temps d'Images promite a fi "hrănitor", continuând demersul de a prezenta interacţiunea dintre dans, teatru și video pe scena contemporană a artelor spectacolului.

În acest an, festivalul îndeamnă atât publicul, cât şi artiştii invitaţi să reflecte asupra unei teme aflate în continuă actualitate: „Ce ne hrănește?", fizic şi spiritual.

Pe parcursul a 11 zile vor avea loc 18 spectacole de teatru și dans contemporan, fiind prezenţi artişti din Belgia/SUA, Corea, Franța, Germania, Polonia, Republica Moldova, Serbia și România.

În acelaşi timp, prezentările și dezbaterile din cadrul acestuia vor oferi ocazia publicului să descopere artiștii din spatele spectacolelor prezentate sau să se întâlnească cu invitați care declinează din punct de vedere social și artistic tema hranei.

Totodată, vor fi organizate o expoziție cu lucrări video ale artistului Ciprian Mureșan și nouă proiecții de film, printre care se numără "Pașaport de Germania", regizat de Răzvan Georgescu, ce va fi prezentat în premieră la Cluj în cadrul Temps d'Images, în data de 12 noiembrie.

Din data de 13 noiembrie se lansează Platforma Independentă de Artele Spectacolului, eveniment dedicat creatorilor independenți ce activează în România în domeniul teatrului, dansului și al performance-ului. Tema acestei ediţii a Platformei este „Trecutul a murit!?" și chestionează felul în care spectacolul din România abordează rescrierea trecutului din perspectiva ideologiilor prezentului și relația tensionată pe care societatea o întreține cu propria memorie. Cu ocazia acestui eveniment un număr de peste 15 directori de festivaluri din străinatate vor veni la Cluj pentru a descoperi scena culturală din România.

TEMPS D'IMAGE 2014 aduce în faţa clujenilor şi trei ateliere intensive: un atelier de gândire critică, un atelier de intermediere culturală și dezvoltarea publicului și un atelier interdisciplinar.

Festivalul ce va avea loc între 6 şi 16 noiembrie, organizat de Asociaţia Colectiv A, se va desfăşura la Fabrica de Pensule, Sala Radio, Teatrul Maghiar de Stat, Casa Tranzit, Reactor de creație și experiment, ZUG.zone, Cinema Victoria, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comuncării, Cafeneaua La Cizmărie, Liceul Mihai Eminescu, Piața Flora şi Piața Hermes.

Comenteaza