Teatrul de păpuși de la Cluj, spectacol într-un județ vecin. Când și unde are loc

Teatrul de păpuși de la Cluj, spectacol într-un județ vecin. Când și unde are loc
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca le vor prezenta în această săptămână micuților spectatori din Sângeorz-Băi spectacolul „Cartea cu Apolodor”, după Gellu Naum, în regia Monei Marian.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, evenimentul va avea loc la Centrul Cultural „Iustin Sohorca” din Sângeorz-Băi joi, 4 martie și va consta în reprezentații de la orele 10.30 și 12.00 ale spectacolului „Cartea cu Apolodor”, după Gellu Naum, în regia Monei Marian. La fel ca la evenimentele precedente, manifestările vor avea loc cu respectarea distanțării, a trierii epidemiologice și a tuturor normelor sanitare în vigoare în momentul desfășurării lor.

De asemenea, instituția clujeană continuă difuzarea pe Facebook, în regim de live streaming, a unor spectacole din repertoriul propriu, atât în limba română, cât și în maghiară. Prima asemenea reprezentație din această primăvară a fost „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Vadas László, un spectacol de bâlci, cu aventură și umor. Cei doi actori din distribuție (György László și Giriti Réka) interpretează peste 10 roluri. Păpușile au fost realizate de György László și Szabó Tünde. Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Același spectacol poate fi urmărit pe https://www.facebook.com/kolozsvaripuckbabszinhaz și sâmbătă, 6 martie, de la ora 11.00. Totodată, marți, 2 martie, de la ora 18.00, și duminică, 7 martie, de la ora 11.00, pe pagina https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck poate fi urmărit spectacolul „Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, în regia Ibolyei Varga. Mesajul foarte înălțător al acestei povești este solidaritatea și iubirea de frate care poate să învingă și forțele malefice.

„Iubirea dintre frați este eternă, este protejată de o lume sacră. Ei reprezintă ordinea în lume, frații care se regăsesc și trec și peste încercări foarte grele cum este pericolul de moarte. Hänsel nu este fără Gretel, iar Gretel nu este fără Hänsel. Fiecare preia conducerea atunci când celălalt este în pericol”, precizează Varga Ibolya.

La fel ca în majoritatea poveștilor nordice, pădurea este un spațiu special, plin de mistere, plin de pericole. „Această pădure întunecată, plină de spirite rele și demoni întotdeauna are și un luminiș, o insulă de speranță. E ambivalentă. Interesant e că, fiind frați, copiii visează același lucru. Simt că sunt în pericol, însă visul le aduce și o soluție: apare o lebădă albă, care este un mesaj din lumea de dincolo, din partea mamei lor care îi protejează. Îmi doresc ca publicul, micii spectatori să simtă pe tot parcursul spectacolului că există ajutoare. Copiii, reprezentând inocența și bunătatea lumii, întotdeauna vor fi protejați”, adaugă regizoarea.

Scenariul spectacolului este semnat de Ovidiu Pecican, scenografia de Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Péter Venczel. În distribuție: Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu, Iulian Lungu, Angelica Pamfilie, Andra Ștefan și Adina Ungur. Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Comenteaza