Târgul de Crăciun din Cluj îşi deschide porţile astă seară

Târgul de Crăciun din Cluj îşi deschide porţile astă seară
Clujul îmbracă haină de sărbătoare odată cu deschiderea Târgului de Crăciun din Piaţa Unirii vineri, 24 noiembrie 2017. Vor fi aprinse luminiţele festive, se va da startul cumpărăturilor pentru "familion" la căsuţele cu produse gastronomice şi lucruri hand-made şi la patinat în jurul statuii lui Matei Corvin.

Vineri, 24 noiembrie 2017

19:00 Young Famous Orchestra: Lights of joy
19:30 Aprinderea luminilor în Piața Unirii
20:50 Trupa Hara - lansare videoclip "Ne vedem la Cluj"

Sâmbătă, 25 noiembrie 2017

19:00 Proteine fluorescente 
Spectacol de teatru | O producție REACTOR de creație și experiment

„Proteine fluorescente" este un spectacol care te poartă din Piața Mărăști până pe vârful unei clădiri înalte din Japonia. Vorbim despre cai fosforescenți și iubirile de pe Sena; despre amintiri cu o revistă Popcorn și despre cafeaua din Sisters, într-un eseu performativ pe tema orașului. Textul a fost scris ca o cercetare și documentare artistică a orașului Cluj, pe parcursul lunii iulie 2016, când autoarea a participat la rezidența de scriere dramatică Drama 5. De Alexandra Pâzgu, regia: Leta Popescu. Distribuție: Alexandra Caras, Bianco Erdei, Cătălin Filip, Oana Mardare, Doru Taloș

Duminică, 26 noiembrie 2017 

18:00 Asociația Urbannect: Povești la gura sobei
19:00 Concert oferit de Școala de muzică Voltaj Academy
20:15 Concert: Voltaj

Patinoarul va funcționa între orele: 10:00-22:00 (luni-joi) şi 10:00-23:00 (vineri-duminică). De asemenea, între 24-26 noiembrie, Căsuța Moșului găzduiește Open Days! În intervalul 18:00 - 20:00, toată lumea este invitată să decoreze căsuța și să o pregătească pentru atelierele ce vor urma.

Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca va fi deschis zilnic, până în 1 ianuarie 2018. Dacă cei mici se vor putea bucura de ateliere organizate în căsuţa lui Moş Crăciun şi de musicalul Frozen, cei mari vor putea participat la concertele unor artişti îndrăgiţi precum Voltaj, Analia Selis, Proconsul, Boaquito, Vunk, Mirabela Dauer, Monica Anghel sau Byron. PROGRAMUL PE ZILE poate fi consultat AICI.

De Ziua Naţională a României, în 1 Decembrie, pe scena din Piaţa Unirii vor urca mai mulţi solişti de muzică populară, dar şi Andra şi trupa Cargo. Seara se va încheia cu un spectacol de artificii în Piaţa Avram Iancu. Tot în această seară vor fi aprinse şi luminile festive din întreg oraşul.

Anul acesta, Târgul de Crăciun are şi o componentă umanitară. Se strâng fonduri pentru a dărui o casă unei familii nevoiașe. Aşadar, din fiecare cumpărătură făcută în Piața Unirii, 1 leu merge către familia Lorincz: 12 oameni, din 4 generații diferite, nevoiți să locuiască într-o încăpere de 20 de metri pătrați. Întreaga familie supraviețuiește din pensia bunicii și salariul mamei. În plus, în prag de iarnă, casa în care se adăpostesc este aproape de prăbușire din cauza unor probleme de structură, ceea ce pune și riscul destrămării familiei.

 

Comenteaza