Swans, legenda rock-ului experimental, cântă la Cluj VIDEO

Swans, legenda rock-ului experimental, cântă la Cluj VIDEO
Una dintre cele mai importante și apreciate formații de rock experimental din ultimii 35 de ani, Swans, cântă pentru prima dată la Cluj-Napoca.

Concertul din 22 martie 2017 face parte din ultimul turneu Swans în formula actuală. Reunită în 2010 după o pauză de 13 ani, formația a lansat în ultimii ani 4 albume, considerate în general cele mai complexe și mai bune din cariera lor.

"Swans sunt o raritate: o trupă cult care s-a reunit pentru a produce cea mai bună muzică din cariera lor, atât live cât și înregistrată." - The Guardian

Formați în 1982 de către liderul trupei, Michael Gira, Swans au eludat întotdeauna încadrările stilistice clare. Fluctuând între post-punk, industrial și noise în primii ani, au avut mai târziu o perioadă cu ample influențe neofolk. Dealtfel, între 1997 și 2010, Michael Gira s-a concentrat asupra proiectului său folk "Angels of Light" și l-a descoperit pe Devendra Banhart.

Cele mai recente trei albume apropie Swans și de zona post-rock și drone. Prezentate ca o trilogie, "The Seer", "To Be Kind" și "The Glowing Man" sunt adevărate tuturi de forță. Discuri duble, de aproximativ două ore fiecare, cu piese ce depășese uneori nu 3 ci 30 de minute, albumele sunt oarecum excepții în industria muzicală, fiind incluse în topurile anuale ale unor publicații ca Pitchfork, Time, BBC Music, Spin, Clash, PopMatters, NME etc.

"Dragostea din muzica lui (n. Michael Gira) e pe cât de teribilă pe atât de frumoasă, un act de determinare spirituală. Swans transformă asta în sunet, aparent fără nici un efort, în ceea ce este finalul unui capitol remarcabil din cariera lor." - Pitchfork

" (Un concert) Swans trebuie luat ca o experiență. O să îți scrâșnească dinții. O să te simți dezorientat. Poate o să ţi se facă rău. Dar merită."  - Gigwise

"Albumul e monumental din toate punctele de vedere. Un testament al abilităților unui grup incredibil de muzicieni, fiecare membru contribuind în mod egal la un chiaroscuro auditiv."
Pretty Much Amazing - Special Guest: Little Annie

Biletele la concertul din Cluj-Napoca, în avans, costă 60 lei. Va avea loc în Form Space. 

Comenteaza