Street art a la Cluj: tablouri inedite pentru trecători. Gratis

Street art a la Cluj: tablouri inedite pentru trecători. Gratis
Ania Ciotlăuş este o artistă de 26 de ani din Cluj-Napoca, pasionată, de când se ştie, de fotografie. În urmă cu trei ani a început un proiect inedit şi anume, să imprime fotografii pe matriale neconvenţionale, precum lemnul.

Din luna februarie a acestui an, a început să-şi expună "tablourile" prin oraş. Pe pereţi de clădiri din diverse zone ale Clujului. Vreo 20 la număr. Şi oricine doreşte, le poate lua acasă. Gratuit. Pe spatele lor şi-a trecut datele de contact şi a primit, se pare, feedback pozitiv. În galerii, lucrările ei se vând şi cu 150 de lei bucata. 

În urmă cu o săptămână, Ania şi-a scris povestea pe boredpanda.com, unul dintre cele mai mari site-uri de divertisment din lume. 

"Agăţ fotografii printate pe lemn prin Cluj pentru ca oamenii să le găsească şi să le ia acasă. M-am apucat de fotografia pe lemn în urmă cu ceva timp şi iubesc faptul că fiecare fotografie are textură diferită în funcţie de lemnul folosit. E o tehnică distractivă, dat totodată "murdară", iar mâinile sunt instrumentele pentru o mare parte a procesului. În ultima perioadă, am început să-mi atârn lucrările pe pereții orașului meu, pentru că vreau să le împărtășesc cu fiecare trecător", mărturiseşte tânăra. 

Reacţiile nu au întârziat să apară: "Oamenii ca Ana fac lumea mai bună!", "Bună idee, m-aş bucura să am un asemenea tablou", "Am vizitat Clujul în urmă cu câţiva ani. Acum mi-aş dori să fiu din nou acolo să văd fotografiile tale" sunt doar câteva comentarii lăsate de miile de utilizatori ai site-ului. 

În viitor, Ania se gândeşte să-şi expună fotografiile în locurile în care au fost făcute.

Comenteaza