Strada Emmanuel deMartonne se transformă în club de jazz pentru o seară

Strada Emmanuel deMartonne se transformă în club de jazz pentru o seară

În avanpremiera Jazz in the Park, organizatorii festivalului vor transforma duminică, 14 august, strada Emmanuel de Martonne într-un autentic club de jazz, în care va concerta trupa JazzyBIT. Concertul, care va începe la ora 18:00, este primul din seria nomadă Pop-Up Jazz Club, pe care echipa Jazz in the Park o lansează cu această ocazie.

Ideea de a oferi tocilarilor de jazz, dar și celor mai puțin obișnuiți cu acest gen de muzică, un astfel de concert a venit din dorința de a aduce muzica în spații publice mai puțin exploatate cultural astfel încât acestea să primească, chiar și temporar, o a doua viață și să devină un loc în care muzicienii de jazz și publicul să fie respectați și apreciați în aceeași măsură.

Conceptul propus de organizatori are niște caracteristici speciale. În primul rând, presupune decorarea locului ales cu mobilier specific cluburilor de jazz, care va include un bar în care cocktailurile vor fi cap de listă. În al doilea rând, modul în care se va desfășura concertul va pune accentul pe partea de audiție: reprizele de muzică live, pe parcursul cărora comenzile la bar vor fi sistate din respect pentru muzicieni, vor alterna cu pauze de socializare și vor culmina cu jam sessionurile caracteristice jazzului. Structura Pop-Up Jazz Clubului face ca experiența live să fie electrizantă și irepetabilă, neexistând posbilitatea ca două astfel de întâlniri muzicale să fie la fel.

„Misiunea Pop-up Jazz Club este de a sublinia importanța spațiilor culturale, în special de muzică, de care un oraș, o comunitate, are nevoie. În acest moment, Clujul are un singur club asumat de muzică live, ceea ce e mult prea puțin față de pretențiile acestui oraș. Noi nu putem deschide încă un club, însă, ca întotdeauna, putem să improvizăm. Așa că am creat acest mecanism, în care convertim spații în cluburi temporare de jazz. Sperăm să ne iasă și să vă placă. Urmăriți-ne, fiindcă vom încerca să fim cât de activi se poate sub acest nume”, spune Alin Vaida, inițiatorul proiectului.

Prima trupă care deschide această serie nomadă este JazzyBIT, un trio de loud jazz din Timișoara format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor- Zsolt (tobe), ce oferă o combinație de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk. Între reprizele de muzică live, ambianța va fi asigurată de MeloMelanj. Participarea publicului la Pop- Up Jazz Club este gratuită. În caz de ploaie, evenimentul se va reprograma.

Etichete
Comenteaza