Video Start, TIFF! Un film controversat deschide festivalul de film din Cluj. Culisele ediţei 2018, prezentate de Cristian Hordilă

Start, TIFF! Un film controversat deschide festivalul de film din Cluj. Culisele ediţei 2018, prezentate de Cristian Hordilă

Un număr de 227 de filme (178 de lungmetraje şi 49 de filme scurte) din 51 de ţări vor rula în cadrul ediţiei din 2018 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), eveniment ce va avea loc între 25 mai şi 3 iunie la Cluj-Napoca.

Un film israelian controversat dechide TIFF 2018

Foxtrot este un film extraordinar, care și-a câștigat locul în istorie la scurtă vreme de la momentul lansării în cadrul festivalului de la Veneția. Premiera de gală va avea loc în prezența regizorului israelian Samuel Maoz, în 25 mai, ora 20.45, în Piața Unirii din Cluj Napoca.

Filmul spune povestea unei familii destrămate în urma dispariției tragice a fiului plecat la război. Momentele de comedie neagră, episoadele cu soldați israelieni plictisiți de misiunea lor în mijlocul deșertului și secvențele care îi surprind mușamalizând moartea unor tineri palestinieni au scandalizat Guvernul Israelian. Oficialii statului au aplaudat decizia Academiei Americane de Film de a nu include titlul pe lista scurtă a nominalizărilor pentru Cel mai bun film străin. Revolta a continuat până la boicotarea evenimentului de deschidere a Festivalului de Film Israelian din Paris, în cadrul căruia a fost inclusă proiecția cu Foxtrot.

Managerul TIFF, Cristian Hordilă, a vorbit în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj, de vineri, despre ediţia TIFF 2018.

 

Mai multe detalii AICI.

Etichete
Comenteaza