Stagiunea, la final. Care sunt ultimele reprezentanţii la teatru

Stagiunea, la final. Care sunt ultimele reprezentanţii la teatru
Stagiunea Teatrului Naţional Lucian Blaga din Cluj-Napoca se apropie de final. În această lună sunt programate ultimele reprezentaţii, după care se intră în vacanţă.

Teatrul Naţional mai are programate doar trei reprezentaţii înainte de închiderea actualei stagiuni de spectacole.

Reprezentanţii instituţiei au anunţat, luni, reluarea, într-o nouă versiune scenică, a spectacolului "Florenţa sunt eu", de Gellu Naum şi Jules Perahim. Piesa va putea fi urmărită pe scena Teatrului Naţional în data de 10 iulie, de la ora 19:00.

Scrisă la „patru mâini" de Gellu Naum şi Jules Perahim, între 1956-1958, această piesă suprarealistă este construită pe permanentul joc dintre realitate şi ficţiune, dintre prezent şi trecutul care-l invadează cu fantasme. Umorul, ironia şi deriziunea sunt prezente la fiecare pas: personajele îşi schimbă mereu numele, se dedublează, se transformă, se joacă cu graniţele dintre viaţă şi moarte, cu obiectele şi identităţile. 

Penultima premieră a stagiuni este "Mein Kampf" de George Tabori, traducerea fiind realizată de Alexandru Al. Şahighian, iar dramaturgia de Cătălin Ştefănescu. Farsa antinazistă "Mein Kampf" este cea mai faimoasă piesă a lui George Tabori. A regizat-o el însuşi, pentru prima oară, la Viena, în anul 1987. Prin teatrul său, Tabori a căutat să încurajeze publicul să râdă de monştrii şi ucigaşii de pe scenă. Aceasta va fi jucată duminică, 20 iulie, de la ora 19:00.

Stagiunea se încheie tot cu o premieră, "Zeul măcelului" de Yasmina Reza, care va avea loc joi, 24 iulie 2014, tot de la ora 19:00. Scrisă în 2006, piesa a fost pusă în scenă de Jurgen Gösch la Schauspielhaus din Zürich, după care a fost regizată de însăşi autoarea la Teatrul Antoine, din Paris.

Toate reprezentanţiile vor fi susţinute în Sala Mare.

 

Comenteaza