Spectacol clujean într-un festival de profil în Belgrad

Spectacol clujean într-un festival de profil în Belgrad
Spectacol clujean la Festivalul Internațional de Teatru "Slavija 2012" din Belgrad, Serbia, de vineri.
Festivalul se va desfășura în perioada 9-17 martie și va găzdui zece spectacole din opt țări europene. Între acestea, şi „Zenobia", de Gellu Naum, după scenariul şi în regia Monei Marian.
Festivalul se va desfășura în perioada 9-17 martie și va găzdui zece spectacole din opt țări europene. Între acestea, şi „Zenobia", de Gellu Naum, după scenariul şi în regia Monei Marian.">

Festivalul din Serbia se află la a 11-a ediţie şi a numărat până acum reprezentaţiile a peste 60 de trupe de teatru din peste 30 de ţări.

Spectacolul prezentat de Naționalul clujean, „surprinde perfect acest amestec de confesiune juvenil-disperată și inserturi năstrușnice, personaje «trăiriste» și eroi fantasmatici, patetism și ironie. Excelentul decupaj al Monei Marian este întregit de scenografia plastică și eficientă a Eugeniei Tărășescu-Jianu, care, mai ales prin costume, dă o culoare specială ansamblului, și de foarte buna coloană sonoră a Corinei Sîrbu. Interpretarea a fost pregnantă și convingătoare, cu atâta estetism și spirit ludic cât trebuie unui spectacol de artă, așa cum e Zenobia", spune Claudiu Groza, critic de teatru şi fost jurnalist ZIUA de CLUJ.

Din distribuţie fac parte Cornel Răileanu, Cristian Rigman, Romina Merei, Ovidiu Crişan, Anca Hanu, Radu Lărgeanu, Cristian Grosu, Miron Maxim, Maria Munteanu, Eva Crişan, Elena Ivanca, Angelica Nicoară şi Silvius Iorga.


Spectacolul poate fi urmărit mâine seară şi la Cluj, în studioul „Euphorion".

Comenteaza