"Son of Saul", cu Levente Molnar, nominalizat la Globul de Aur

Lungmetrajul maghiar "Son of Saul", cu actorul clujean Levente Molnar în distribuţie, a fost nominalizat la ediţia din 2016 a Globurilor de Aur, la categoria "cel mai bun film străin".

Propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza la premiile Oscar 2016, "Saul Fia/ Son of Saul" este debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes, distins cu marele premiu al juriului la gala de anul acesta a Festivalului de la Cannes.

Pelicula spune povestea a două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.

Levente Molnár, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie în această peliculă: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

Celelalte pelicule nominalizate la Globul de Aur 2016 pentru cel mai bun film străin sunt "The Brand New Testament" (Belgia), "The Club" (Chile), "The Fencer" (Finlanda) şi "Mustang" (Franţa).

Cea de-a 73-a ediţie a premiilor Globul de Aur, decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), va avea loc pe 10 ianuarie la Los Angeles. Ceremonia va fi prezentată de actorul britanic Ricky Gervais.

Comenteaza