Show Fashion în Biserica Reformată din Cluj FOTO

Show Fashion în Biserica Reformată din Cluj FOTO
Sute de persoane au participat, vineri seara, la prima prezentare de modă din Cluj-Napoca organizată într-o biserică. Evenimentul face parte din programul ZAIN – Design Expressions, o manifestare dedicată industriilor creative pe care echipa din spatele "Day 15", proiect strategic al Capitalei Europene a Tineretului, o pregătește luna aceasta.

Irina Voinea și Ovidiu Pop au semnat cele două colecții găzduite de Biserica Reformată Calvină de pe strada Mihail Kogălniceanu, iar cele 22 de modele au purtat la haine accesorii marca INDEE, Prototip Studio, Raluca Buzura, Meze Headphones, plus pantofi din colecția Sepala a Mihaelei Glăvan. 

Show-ul a durat jumătate de oră, însă a fost pe buzele tuturor pentru tot restul serii. A fost o prezentare sobră, fără jocuri de lumini sau muzică asurzitoare. Dimpotrivă, modele au defilat în timpul unui recital oferit de soprana Simona Băltog, acompaniată la pian de Adela Bihari.

Irina Voinea, abolventă a University for the Creative Arts din Londra, unde a fost remarcată din primul an pentru simțul incredibil al materialelor fine și al exploziilor de culoare, a semnat colecția masculină. Brandul IVY a luat naștere în 2012, iar produsele sunt made-to-measure, gândite pentru fiecare client în parte. Dorința designerului este sa ajute bărbații să își construiască propriul stil: "hainele și stilul sunt doar o extensie a personalității fiecăruia", spune Irina. 

Designerul Ovidiu Pop a prezentat o colecție creată special pentru evenimentul de aseară, având o structură gotică, dar curată si feminină. "ADN-ul său se plasează la confluența dintre artă și design, fiind o expresie a faptului că cele două se condiționează și se presupun reciproc. Materialele și culoarea sunt instrumentele, influențele aparțin expresionismului abstract".

Show-ul de fashion a fost urmat de un cocktail în punctul 0 al ZAIN, centrul expozițional din Piața Ștefan cel Mare nr. 18, acolo unde, timp de patru zile (12-15 noiembrie), peste 25 de tineri români, designeri de produs, de interior, de fashion sau grafic își expun cele mai reprezentative lucrări în fața publicului clujean.

Biserica Reformată Centrală din Cluj-Napoca, monument istoric considerat drept cea mai mare clădire gotică din Transilvania, a fost inaugurată, in luna august, după ce a fost restaurată prin lucrări în valoare de 4,5 milioane de euro, majoritatea fonduri europene.

Reprezentantii bisericii, dar și enoriașii au fost deschiși la propunerea echipei ZAIN în ceea ce privește prezentarea de modă, lăcașul de cult fiind gazda și altor evenimente culturale: concerte de orga în timpul Zilelor Culturale Maghiare de anul acesta și a unui concert din cadrul festivalului de cameră SoNoRo 2015.

Biserica Reformată Centrală a fost construită între anii 1486-1503 de către franciscani, fiind fondată de fostul rege al Ungariei Matei Corvin, născut la Cluj-Napoca.

Comenteaza