Scurtmetrajele româneşti "Bora Bora" şi "Apele tac", în competiţie la Festivalul de la Angers

Scurtmetrajele româneşti
Peliculele "Bora Bora", de Bogdan Mirică, şi "Apele tac", de Anca Miruna Lăzărescu, vor fi prezentate în competiţia de scurtmetraje a Festivalului de Film "Premiers Plans" de la Angers (Franţa), care se desfăşoară între 20 şi 29 ianuarie 2012, informează site-ul evenimentului.

"Bora Bora" spune povestea absurdităţilor vieţii. Ion este un pescar care trăieşte într-un sat dintr-o zonă foarte secetoasă a României. Pentru a pune capăt sărăciei şi ghinionului care se pare că îl urmăreşte, el îşi vinde o bucată de pământ unui străin. Mai mult, pentru ceva bani în plus, el acceptă să planteze în pământ nişte seminţe de "textile" pe care i le dă străinul. Câteva săptămâni mai târziu, Ion este vizitat de poliţistul satului, care îl ia la câmp, acolo unde seminţele deja s-au transformat în plante. Odată ajunşi acolo, Ion află că este arestat şi priveşte neputincios cum poliţiştii îi dau foc la toată recolta.

Filmul "Apele tac", de Miruna Lăzărescu, spune povestea unei fugi peste Dunăre, în perioada comunismului. Doi prieteni se hotărăsc să lase în urmă viaţa plină de restricţii, în comunism, şi să treacă "în partea cealaltă". Pe drum, planul lor suferă mici modificări. Din distribuţie fac parte Toma Cuzin şi Andi Vasluianu.

Scurtmetrajele româneşti vor rula alături de filme din Spania, Franţa şi Grecia.

 

Comenteaza