Scriitorul Andrei Codrescu, invitat de onoare la Cluj

Scriitorul Andrei Codrescu, invitat de onoare la Cluj
Scriitorul Andrei Codrescu este invitat de onoare al celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional de Carte Transilvania, eveniment ce va avea loc, în 4-9 octombrie, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Miercuri, 5 octombrie, orele 15:00-17:00, întâlnire cu Andrei Codrescu. Lansare de carte: "The Art of Forgetting/Arta uitării". Traducere de Alexandru Oprescu (Editurile Caiete Silvane și Școala Ardeleană, Zalău - Cluj-Napoca, 2016). Prezintă: Ruxandra Cesereanu, Marius Conkan, Daniel Săuca și Vasile George Dâncu. Eveniment realizat în colaborare cu Institutul Cultural Român și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

Vineri, 7 octombrie, orele 17:00-18:00, conferința „Mișcarea Dada și moștenirea sa în contemporaneitate" susținută de Andrei Codrescu. Sala D. Popovici, Facultatea de Litere. Venirea lui Andrei Codrescu la Cluj-Napoca face parte dintr-un turneu al scriitorului în cinci orașe din țară (București, Craiova, Zalău, Cluj-Napoca și Sibiu), organizat la inițiativa scriitoarei Ruxandra Cesereanu, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Andrei Codrescu (n. 20 decembrie 1946, Sibiu) este poet, romancier și eseist bilingv. În anii '60 a emigrat în Statele Unite ale Americii, unde a rămas până în prezent. În perioada 1984-2009 a deținut titlul de MacCurdy Distinguished Professor of English la Louisiana State University.

Este comentator la National Public Radio și fondator al publicației Exquisite Corpse: A Journal of Books & Ideas. Autor a peste 50 de volume în urma cărora a obținut recunoașterea internațională, a fost recompensat cu numeroase premii și distincții.

În România i-au fost traduse și publicate, de-a lungul anilor, mai multe volume, printre care "Domnul Teste în America" (1993), "Contesa sângeroasă" (1999), "Mesia" (1999, 2006), "Casanova în Boemia" (2005), "Prof pe drum" (2008), "Gaura din steag. Povestea unei reveniri și a unei revoluții" (2008), "Ghid Dada pentru postumani. Tzara și Lenin joacă șah" (2009), "Ay, Cuba! O călătorie socio-erotică" (2012).

Etichete
Comenteaza