Scenograful Dragoş Buhagiar, unul din cei mai apreciaţi din România, lucrează în premieră la Teatrul Maghiar

Scenograful Dragoş Buhagiar, unul din cei mai apreciaţi din România, lucrează în premieră la Teatrul Maghiar
Dragoş Buhagiar, unul din cei mai apreciaţi scenografi din România, lucrează pentru prima dată cu Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, cu ocazia spectacolului "Victor sau copiii la putere", de Roger Vitrac, în regia lui Silviu Purcărete, care va avea premiera vineri.

"Mă intersează foarte tare colectivul; aţi putut observa că în ultimul timp nu prea am mai lucrat în orice teatru, incluzând aici şi Bucureştiul - fără a însemna că nu aş mai lucra acolo. Mă interesează în mod deosebit să lucrez unde oamenii îşi doressc foarte mult să facă teatru. Aici e trupa de teatru cea mai omogenă şi mai puternică din ţară, asta o spun spectacolele pe care le-au făcut", a specificat scenograful Dragoş Buhagiar.

Buhagiar a menţionat că în munca pe care o face nu este atât de interesat de bugetul pe care îl are la dispoziţie, ci de a învăţa de la oamenii cu care lucrează. "Am învăţat foarte mult de la regizorul Silviu Purcărete şi cred că voi avea de învăţat în continuare", a adăugat scenograful.

"Victor sau copiii la putere" va avea premiera vineri, 29 noiembrie, de la ora 20, în regim studio în sala mare a Teatrului Maghiar din Cluj.

 

 

Comenteaza