Sărbătoarea generațiilor la UBB

Sărbătoarea generațiilor la UBB
Sărbătoarea Generațiilor a fost celebrată, astăzi, într-un eveniment organizat de Facultatea de Istorie și Filosofie, din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Câteva sute de persoane au asistat la eveniment.

Facultatea de Istorie si Filosofie din Cluj a marcat astazi un eveniment important, prin care a celebrat generatii intregi. Evenimentul s-a desfasurat intr-un cadru festiv, la Auditorium Maximum din Cluj, sub privirile cateva sute de persoane: studenti, cadre didactice sau invitati. Manifestările, dedicate Zilei Europei, vor include mai multe lansări de carte şi prezentarea programelor de masterat din cadrul facultății.

Gazdele evenimentului au fost drd Maria Nistor si prof. dr. Adrian Ivan, de la Facultatea de Istorie si Filosofie.

"Ne propunem ca acest eveniment, aflat la prima ediție, să devină unul anual, în care să avem privilegiul de a încununa efortul de o viața a dascălilor noștri de a întemeia o școală. În același timp, intenționăm să marcăm realizările anuale ale Facultății de Istorie și Filosofie și implicit a departamentului de Studii Internaționale. Sărbătorim munca, perseverența și colaborarea academică de succes între generații", au declarat gazdele evenimentului.

Prima parte din eveniment a fost adresată profesorului Vasile Vesa, cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 75 de ani. Profesorul a fost premiat pentru întreaga activitate didactică desfașurată de-a lungul anilor în care a fost un adevarat exemplu pentru mii de studenti de la UBB. Printre aplauzele publicului, vizibil emotionat, profesorul a multumit audientei si a adresat cateva cuvinte despre cariera sa.

In cadrul evenimentului au avut loc lansarile a trei volume de carti: Şcoala de Relaţii Internaţionale de la Cluj după 1990, Influenţa sistemelor electorale asupra democraţiei Uniunii Europene, Hello World. Contemporaneitate şi globalizare. Dintre cele trei carti lansate, cea mai indetita este ultima, care, in ton cu motivul evenimentului, celebreaza generatiile. La aceasta carte au contribuit 26 de masteranzi, doctoranzi si profesori deopotriva, din generatii una mai diferita decât cealaltă.

Tot la eveniment, studenții UBB au fost informați despre programele de masterat propuse de Departamentul de Studii Internaționale și Istorie Contemporană. Aceștia au posibilitatea în anul universitar 2014-2015 să aplice la patru programe de masterat.

Ziua de 9 mai, ziua Europei, se apropie cu pasi repezi, astfel că la evenimentul de astăzi nu au acut cum să lipsească scurte abordări ale unor probleme legate de Europa și de relatiile internationale. Per total, evenimentul a înglobat partea de cultura cu partea informativa, fiind o încununare a succesului departamentelor din cadrul Facultății de Istorie si Filosofie.

 

 

Comenteaza