Sărbătoare tradiţională la Crucea Iancului

Sărbătoare tradiţională la Crucea Iancului
Mii de oameni sunt aşteptaţi duminică la sărbătoarea seculară “Crucea Iancului” de la Mărişel.

Cea mai mare manifestare de acest gen din judeţul Cluj, care se desfăşoară de aproape 170 de ani în cinstea lui Avram Iancu şi a moţilor din timpul Revoluţiei de la 1848, va debuta la ora 11:00 cu o slujbă de pomenire la monumentul lui Avram Iancu, urmată de depuneri de coroane şi jerbe de flori, dar şi de discursurile oficialităţilor.

La ora 13:30, pe platoul de la Crucea Iancului, va începe spectacolul folcloric, în care vor evolua soliştii vocali: Vasile Coca, Ionut Langa, Mariana Morcan, Amalia Codorean Chindris, Adriana Irimies, Oana Carmen Bozga, Ioana Breda Morar, Andra Maris, Anamaria Maris, Livia Maria Hetea Danciu, Marinela Purcel, Ioana Budaie, Ioana Petran si Mihai Badiu. De asemenea, in fata spectatorilor, vor veni Grupurile „Izvoare", „Glasuri Ardelene", „Nepotii Iancului" - Marisel si Ansamblurile „Cununita Apusenilor" - Gilau, „Cununa Somesana" - Floresti si „Craii Apusenilor" - Belis, alaturi de „Taragotistii din Marisel".

În cadrul manifestării, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj va prezenta un program artistic de muzică tradiţională, susţinut de membrii Orchestrei Profesioniste „Cununa Transilvana". Prezentarea evenimentului va fi realizată de Vali Guia.

Comenteaza