Săptămână cu filme de Radu Mihăileanu, la Cinema Victoria

Săptămână cu filme de Radu Mihăileanu, la Cinema Victoria
Trei filme ale regizorului francez de origine română, Radu Mihăileanu, vor fi difuzate începând de mâine şi timp de aproape o săptămână, la cinematograful Victoria.

"Dorim să menţinem viu interesul spectatorilor din Cluj pentru film şi pe timpul verii şi de aceea ne-am gândit să readucem în actualitate filme bune prezentate în ultimul timp. Am mai difuzat recent «Izvorul femeilor» şi am hotărât să îi mai alăturăm alte două filme ale lui Radu Mihăileanu şi să le prezentăm astfel sub forma unui «Medalion»", a precizat Gabriela Bodea, managerul cinematografului Victoria.

Aici vor fi prezentate între 20 - 26 iulie trei dintre filmele regizate după 2005 de către regizorul francez de origine română Radu Mihăileanu: "Trăieşte", "Concertul" şi "Izvorul femeilor". "Medalionul" va debuta mâine, de la ora 17.30, cu proiecţia filmului Concertul / Le concert (dramă, comedie - România, Franţa, Italia, Belgia - 2009) "o apologie a sufletului rus, a artistului care trăieşte prin şi pentru pasiunea sa". "Asistăm la atingerea unui vis de 30 de ani care se împlineşte la capătul unui drum presărat cu peripeţii, situaţii comice, uneori tragice, drame personale ale unor suflete de artişti talentaţi care gustă nedrepatatea unei vieţi ruinate de regimul politic dintr-o ţară în care nonvalorile au învins bunul simţ", se precizează într-o prezentare a filmului, conform cinemagia.ro. Filmul a avut o nominalizare la Globul de Aur, în 2009. Pelicula va putea fi urmărită vineri, de la ora 17:30, sâmbătă şi duminică - ora 20:00, luni - 17:30, marţea şi joia viitoare - 20:00.

Cel de-al doilea film care va rula la cinema Victoria, Trăieşte (dramă, Franţa, Belgia, Israel, Italia - 2005) va fi difuzat vineri, de la ora 20:00, duminică - 17.30, luni - 20:00 şi miercuri - 17:30. "Un copil etiopian adus în Israel va descoperi iubirea, iudaismul şi cultura occidentală, dar şi rasismul şi războiul din teritoriile ocupate. Va deveni evreu-israelian-francez-tunisian, fără a-şi uita vreodată adevărata mamă, şi cine este el cu adevărat: un etiopian scăpat de la moarte", se menţionează în prezentarea peliculei, câştigătoare a trei premii, în 2005, la Festivalul de Film de la Berlin. De asemenea pelicula a fost distinsă cu un premiu Cesar pentru cel mai bun scenariu original (realizat de regizor împreună cu Alain-Michel Blanc). Producţia cea mai recentă regizată de Radu Mihăileanu, "Izvorul femeilor/La source des femmes", (comedie, Franţa, Maroc, Belgia, Italia 2011) va rula sâmbătă, respectiv marţea şi joia viitoare, de la ora 17.30, şi în miercurea care urmează de la ora 20. Povestea filmului, care a beneficiat de o nominalizare la Festivalul de Film de la Cannes, în 2011, se petrece într-un sat între Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Radu Mihăileanu (54 de ani) s-a născut la Bucureşti, dar a emigrat din România în 1980, stabilindu-se în Israel, apoi în Franţa. A absolvit Institutul de Cinematografie din Paris. Preţul biletelor şa cele trei filme ce vor rula la cinema Victoria este de 10 lei, cu preţ întreg, respectiv 5 lei, pentru elevi, studenţi şi seniori.

 

Etichete
Comenteaza