Video Regizor român, câștigător al marelui premiu la Festivalul de Film de la Trieste. Vedeta filmului, bătrânul senil, nici măcar nu e actor

Regizor român, câștigător al marelui premiu la Festivalul de Film de la Trieste. Vedeta filmului, bătrânul senil, nici măcar nu e actor

Premiul pentru cel mai bun lungmetraj i-a fost decernat filmului „Întregalde”, al regizorului român Radu Muntean, la cea de-a 33-a ediție a Festivalului de Film de la Trieste din Italia. 

Juriul festivalului, format din Edvinas Pukšta, Dubravka Lakić și Emanuela Martini, a votat în unanimitate ca filmul românesc „Întregalde” să primească marele premiu în valoare de 5.000 de euro. Acesta a fost „cel mai imprevizibil film al competiției!”, au declarat jurații conform Cineuropa, a transmis rotalianul.com. 

Povestea filmului începe cu trei orășeni care merg într-un sat din județul Alba să doneze pachete cu mâncare. Rămân blocați pe un drum noroios și se întâlnesc cu un bătrân pe care vor să-l ajute. Când văd că problemele care apar sunt mai importante decât generozitatea, cei trei încep să-și pună la îndoială fiecare decizie. Apar certuri, momente disperate în care-și pierd speranța, conflicte ce-i dezbină.

Pe tot parcursul acestor momente tensionate, personajele încep să-și pună întrebări despre propriul lor altruism. Cum ar trebui să-l ajute pe bătrân? Dacă își pun în pericol propriile vieți pentru o faptă bună? Răspunsurile variază de la personaj la personaj, dar dinamica dintre ele păstrează interesul pe tot parcursul filmului.

Vedeta filmului e personajul Kente Aron, jucat de Luca Sabin, bătrânul senil care devine punctul central al poveștii cu cât ne apropiem mai mult de final. E mult spus jucat, pentru că Luca Sabin nu e actor, dar prezența lui pe ecran e capitală pentru „Întregalde”.

Merită văzut și pentru acest personaj cu adevărat fascinant. Radu Muntean a avut o sclipire de geniu când s-a decis să-l folosească în film pe acest localnic din comuna Rîmeț, menționează publicația Hotnews.

Comenteaza