Regele Moare de Eugène Ionesco, în premieră la Casa de Cultură a Studenţilor

Regele Moare de Eugène Ionesco, în premieră la Casa de Cultură a Studenţilor
Pasionaţii de teatru clujeni sunt aşteptaţi luni de la ora 20:00 la premiera spectacolului "Regele Moare" de Eugène Ionesco, susţinut de trupa de teatru Imago la Casa de Cultură a Studenților.

Pusă în scenă pentru prima dată în 1962, este cea de-a treia piesă a lui Ionesco din "Ciclul Berenger", fiind precedată de "Ucigaş fără simbrie" şi de "Rinocerii".

"Pe un tărâm cosmic imaginar, înconjurat de cele două soții, Margareta și Maria, regele Bérenger I refuză sfârșitul inevitabil. Concentrat, nonfigurativ, spectacolul modelează un univers abstract. În fața morții cu toții ne restructurăm, ne sedimentăm la modul esențial și elementele noastre componente intră în agonie complotând unele împotriva celorlalte, negociază, se revoltă, se acceptă, se elimină, mor și renasc", susţin reprezentanţii trupei. 

Din distribuția spectacolului fac parte Nicoleta Poenar (Regina Margareta), Diana Dumitrache (Regina Maria), Bogdan Meseșan (Regele), Alexandru Pavîlcu (Pajul/Julieta), Robert Filipaș (Doctorul) şi Gabriel Fodorean (Pompierul).

Decorul este realizat de Lilla Honcz, grafica de Vlad Mureșan, iar regia spectacolului este semnată de Enikő Takács.

 

Comenteaza